Afbeelding
Foto: Maarten Omvlee

Boksgala bij Naba Boxing Nijmegen

Sport

Nijmegen - De Nijmeegse boksclub Naba Boxing Nijmegen houdt zondag 15 april voor het derde jaar op rij het 024-Boxing Event. In wijkcentrum ’t Hert aan de Thijmstraat 40 in Nijmegen vinden ruim twintig door De Nederlandse Boksbond goedgekeurde bokspartijen plaats. Junioren, senioren en dames van zestien boksclubs uit Nederland trekken in Nijmegen de bokshandschoenen aan. De bokspartijen zijn van 14.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Door verschillende leeftijdcategorieën (junioren tot 18 jaar, senioren vanaf 18 jaar), verschillende gewichtsklassen en de aanwezigheid van mannelijke en vrouwelijke boksers is er voor elk wat wils.

Onder de boksers bevinden zich negen NABA-boksers. Doeke Tammers (13) vlieggewicht kadet bokst in de startersklasse. De bantam bokser Enes Ozcan (16) debuteert in de startersklasse. Omar Bouharou (15) stapt als lichtgewicht bokser in de scholierenklasse voor het eerst de ring in. Tijn Winters (16) bokst zijn eerste officiële partij in het middengewicht. De weltergewicht bokser Emir Diesfeldt (21) bokst bij de senioren zijn zevende partij. Mamadou Djoulde (22) komt uit in het weltergewicht. Patrick Janssen (31) is de oudste NABA-bokser die uitkomt op het boksgala in het halfzwaargewicht. Moises Rojas (23) komt als senior uit in de Elite B-Klasse. De drieëntwintigjarige Rojas bokst zijn negende wedstrijd in het middengewicht. Maud van der Vegt (19) bokst na een sabbatical jaar haar zevende partij in het weltergewicht.