Afbeelding

Hou het hoofd koel in de zomer

Zakelijk

We kennen allemaal wel het gezegde “hou je hoofd koel”. Vaak wordt dit gebruikt om aan te geven dat iemand zich rustig moet houden en zich niet door iets spannends mee moet laten slepen. Met een koelpet kun je dit ook heel letterlijk nemen!

Als je het warm hebt is je hoofd één van de eerste delen van het lichaam waar je dit voelt. Je hoofd wordt rood en warm en je gaat zweten. In de volle zon is dit ook het deel dat als eerste de zonnestralen opvangt. Een petje zorgt ervoor dat de zon niet in je gezicht schijnt. Nóg beter is een koelpetje. Deze houdt niet alleen de zon tegen, maar zorgt ook nog eens voor verkoeling.

Maar hoe werkt dat dan?

De koelpet werkt op basis van verdamping. In de koelpet zitten hydrogelkorrels die het water absorberen zodra je het petje in het water legt. Het water wordt vastgehouden en geeft direct een koelend effect als je het petje op je hoofd zet. Het water zal langzaam verdampen en zodra de koeling is uitgewerkt is de koelpet simpel weer opnieuw te activeren.

En wie gebruikt er een koelpet?

Eigenlijk iedereen die het warm heeft kan een koelpet gebruiken, al dan niet in combinatie met een koelvest. Denk hierbij aan mensen die erg snel last hebben van de warmte. Een geactiveerde koelpet is dan acuut effectief. Ook mensen die in de zomer buiten werken zoals bouwvakkers en postbezorgers kunnen baat hebben bij een koelvest. En wat te denken van sporters zoals hardlopers en wielrenners?

Een fitter gevoel

Omdat je het hoofd koel houdt, voel je je veel fitter. Je zweet minder en verliest daarom dus minder vocht en zouten. Ook ben je productiever op die warme dagen en voel je je niet zo loom. Een koelpet is de investering van een paar tientjes dubbel en dwars waard! Ook op onze buitenlandse webshops Kuehlweste.de en RopaRefrigerante.es vinden ze gretig aftrek.