Afbeelding

Wat zijn de beste aandelen op de Dow Jones om te kopen?

vr 5 nov 2021, 13:38 Zakelijk

Wil je graag een all inclusive vakantie in Portugal boeken? Je zult dan vast al wel weten dat zo’n fantastische reis veel geld kost. Het kan daarom een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat je meerdere inkomstenbronnen hebt. Denk hierbij aan het salaris dat je krijgt van je werkgever, maar je zou bijvoorbeeld ook aandelen op de Dow Jones kunnen kopen om ze vervolgens hopelijk met winst te verkopen. Hierbij is het zeker een aanrader om te kiezen voor de onderstaande stocks, al moet je natuurlijk wel je eigen onderzoek doen voordat je gaat investeren. Dit is net zo belangrijk als vergelijk de beste aansprakelijkheidsverzekeringen als je zo’n polis wilt afsluiten. 

Walt Disney 

Als een uitgestrekt media- en entertainmentconglomeraat zien analisten Walt Disney als een voor de hand liggende manier om de post-COVID-economie te bespelen. Het is waar dat de Disney-aandelen tot nu toe met minder dan 2% zijn gestegen en een ruime achterstand hebben op de bredere markt. Maar analisten zeggen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat een soort “herstelhandel 2.0” de DIS-aandelen opnieuw opblaast. Ze voorspellen zelfs dat het bedrijf de komende drie tot vijf jaar een gemiddelde jaarlijkse WPA-groei van bijna 30% zal genereren. Het coronavirus nam tenslotte een enorme hap uit enkele van de belangrijkste divisies van het bedrijf: met name de themaparken en studio’s. Maar hoewel het bezoek aan pretparken en bioscopen onder het pre-pandemische niveau blijft, wordt het wel steeds hoger.

Microsoft

Microsoft mag dan de tweede alleen zijn voor Apple als het gaat om marktwaarde, maar het verslaat de iPhone-maker handig als het gaat om het enthousiasme van de Street. MSFT is inderdaad het enige Dow-aandeel dat een consensusaanbeveling van Strong Buy van Wall Street-analisten scoort. Wat Microsoft een voorsprong geeft op Apple als het gaat om de gunst van analisten, is het overweldigende succes in cloudservices met producten als Azure en Office 365. Microsoft blijft de favoriete large-cap-cloudspel en experts denken dat het aandeel tegen het einde van het jaar omhoog zal gaan naarmate de Street het verhaal van de cloudtransformatie verder waardeert. Ze geloven bovendien dat het cloud-momentum van Azure nog in de kinderschoenen staat binnen de enorme installed base van het bedrijf en de Office 365-overgang voor zowel de consument als het bedrijf zal de komende jaren de wind in de rug geven.

Visa

Er zijn maar weinig Dow-aandelen die hogere cijfers halen van hedgefondsen, analisten, beleggingsfondsen en zelfs Warren Buffett dan Visa. Als ‘s werelds grootste betalingsnetwerk is Visa bijzonder goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van girale transacties en digitale mobiele betalingen, zeggen analisten. Dat seculiere deel van de bull-zaak helpt verklaren waarom Berkshire Hathaway bijna 10 miljoen aandelen in Visa bezit, of 0,6% van zijn uitstaande aandelen. Op de kortere termijn, hoewel de pandemie de uitgaven in een aantal categorieën van het bedrijf aanzienlijk heeft beperkt - met name reizen en entertainment - neemt die tegenwind geleidelijk af. Het betalingsvolume en de verwerkte transacties bereikten in april 2020 een dieptepunt en zijn sindsdien constant verbeterd.