Afbeelding

Ga je voor een gietvloer of een houten vloer in huis?

Zakelijk

Heb je een hoogpolige vloerbedekking in je woonkamer en vind je het al lang hoog tijd om deze te vervangen? De slijtplekken die in de loop van de jaren zijn ontstaan, zijn duidelijk zichtbaar en hier en daar vind je een vlek die je niet hebt kunnen verwijderen. Je wilt niet langer wachten, dus tijd om je te verdiepen in de diverse mogelijkheden voor een vloer in jouw woonkamer. Lees deze blog over de verschillende soorten vloeren die je kunt laten leggen of gieten in je woonkamer, om een frisse en nieuwe uitstraling te krijgen.

De gietvloer voor een strakke uitstraling

Als je houdt van strak en modern, dan adviseer ik je om voor een gietvloer te gaan. Gietvloeren worden over de ondergrond gegoten en je moet even wachten voor je er overheen kunt lopen. Maar wanneer het materiaal is uitgehard, heb je een mooie strakke vloer die perfect past in een moderne of industriële inrichting. Zeker wanneer je kiest voor een gietvloer betonlook met een stoere uitstraling. Voordeel is dat de gietvloer heel goed te behandelen is, dus dat je die gemakkelijk schoonhoudt en vlekken kun je meteen verwijderen.

De warmte van de houten vloer

Wil je voor authentieke natuurlijke materialen gaan, kies dan voor een mooie eiken houten vloer. Die kun je in verschillende patronen leggen, dus met recht gelegde planken of in een visgraatmotief. Door de vele mogelijkheden met de houten vloer kun je precies de sfeer krijgen die je voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld de lengte van de ruimte benadrukken, dan doe je dat met de recht gelegde vloer. Als je het wat speelser wilt maken, dan is de visgraatmotief een mooie alternatief. Een echt houten vloer vraagt wel om extra behandeling, om te voorkomen dat vlekken in het hout trekken en dat de vloer te veel gaat uitzetten. Verdiep je daarom goed in de behandelingen die nodig zijn wanneer je voor een houten vloer gaat.

Laminaat met de look van hout

Wil je wel de houtlook, maar dan een vloer die je gemakkelijker kunt onderhouden? Dan kun je ook kiezen voor laminaat. Je hebt dan een vloer die bestaat uit samengeperste houtvezels die zijn voorzien van een kunststof beschermlaag. Laminaat is gemakkelijk te leggen en terwijl je dus wel die houten en warme uitstraling hebt, kun je de vloer gemakkelijk schoonmaken en behandelen.

Kunststof in je vloer met PVC

Wat ook steeds meer in opkomst is, is de PVC-vloer. Deze kun je kopen in lange stroken of in tegelformaten. PVC-vloeren zijn in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar, wat betekent dat je een brede optie hebt aan mogelijkheden. Daarnaast is de vloer geschikt voor vloerverwarming en kun je die goed onderhouden.

Van gietvloer tot PVC, keuze genoeg

De mogelijkheden voor een geschikte vloer zijn eindeloos. Dat kan de keuze voor je vloer ingewikkeld maken. Kies je voor een stoere gietvloer of wil je warmte in huis met een houten vloer? Maak je keuze op basis van de stijl die je in huis wilt doorvoeren en op basis van het onderhoud waar je tijd voor vrijmaakt. En kom je er niet uit, laat je dan adviseren door een expert die alle voor- en nadelen voor jou op een rij kan zetten.