Afbeelding

Geld besparen op de energiekosten van jouw bedrijf

Zakelijk

Dat de energiekosten de afgelopen tijd flink gestegen zijn, zal je vast niet ontgaan zijn. Het is de laatste tijd vaak schrikken geblazen bij het openen van de rekeningen. Wanneer de postbode jullie tuinpad op komt lopen zou je je het liefst willen verstoppen. Dit is natuurlijk geen oplossing, dat weet je zelf ook, maar wat kun je dan wel doen dat helpt? Op een online energievergelijker voor particulieren kun je heel makkelijk en snel de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. Je vult een aantal gegevens in en de resultaten komen tevoorschijn. Handig, simpel en snel! Hoe werkt dit wanneer je een eigen bedrijf in Nijmegen hebt? En nog belangrijker, hoe kun je op je energiekosten besparen wanneer je een eigen bedrijf hebt. In dit artikel vertel ik je daar meer over.

Hoe zakelijke energie afsluiten precies werkt en welke gegevens je hiervoor nodig hebt, dat verschilt per energiebedrijf. Je vindt bij iedere aanbieder bepaalde voorwaarden voor het afsluiten van zakelijke energie. Wat ik nou echt het allerleukste en interessantste vind, zeker in deze tijd waarin de energiekosten zo hoog zijn, is hoe je op je energiekosten kunt besparen. Hieronder geef ik je een aantal tips over hoe jij kunt besparen op jouw zakelijke energie kosten:

  1. Wanneer je een bedrijf hebt dan heb je vaak meerdere ruimtes. Verschillende kantoren, een vergaderruimte, een garderobe en de toiletten zijn voorbeelden van die ruimtes. Vaak zijn niet alle ruimtes tegelijk in gebruik. Het is daarom super handig met het oog op geld besparen om gebruik te maken van automatische lichtschakelaars. Wanneer er iemand de ruimte inloopt gaan de lichten automatisch aan en wanneer er een tijdje geen beweging gesignaleerd wordt dan gaan de lampen ook automatisch weer uit.
  2. Wanneer je geen koffieautomaat/theeautomaat hebt maar een koffiezetapparaat en waterkoker of fluitketel dan is het handig om thermoskannen aan te schaffen. Zo kun je in één keer een grote pot koffie of thee zetten en blijft het lang warm. Je hoeft hierdoor minder vaak opnieuw koffie en thee te zetten en bespaart hierdoor kosten. Let wel goed op dat je bijvoorbeeld twee verschillende kleuren thermoskannen koopt, zo voorkom je dat je de koffie- en theekannen met elkaar verwisselt.
  3. Bevestig automatische sluiters op de deuren, dit voorkomt dat mensen de deuren open laten staan en de warmte hierdoor de kamer verlaat. Wanneer de deuren goed dicht blijven blijft de warmte langer en meer in de ruimte ‘’hangen’’. Hierdoor hoef je de thermostaat minder hoog te zetten.
  4. Sluit laptops en andere devices tijdens de pauze af. De slaapstand maakt ook al een verschil in energieverbruik maar helemaal uit is natuurlijk altijd het allerbeste.
  5. Zorg ervoor dat het bedrijfspand goed geïsoleerd is, dit is even een klus en kost het nodige geld maar uiteindelijk zal dit zichzelf terugbetalen.

Ik hoop dat je iets aan dit artikel gehad hebt en dat je, door het toepassen van bovengenoemde tips, geld kunt gaan besparen op de energierekening van jouw bedrijf.