Afbeelding
zaken

De beste auto-industrie trends van 2022!

Zakelijk

Deze trends variëren van de nieuwste en beste technologieën die nu beschikbaar zijn voor voertuigen en de geconnecteerde levensstijl, tot de groeiende markt voor gebruikte auto’s. Onderstaand kun je meer over de beste auto-industrie trends van 2022 lezen! 

Online verkoop

Doordat we tijdens de pandemie meer hands-off en sociaal afstandelijk moesten zijn, werd online verkopen bij bijna elke dealer in de buurt, wat betekent dat je gemakkelijker bij verkopers die nog verder weg zaten, kon rondkijken om het exacte model te vinden dat je wilde, en snel de aankoop van een auto kon doen met maar één klik. In 2022 zou je een uitbreiding van deze trend moeten zien naarmate nog meer dealers deze keuze maken. Dit heeft natuurlijk ook als voordeel dat de showroom minder wordt bezocht en ze naast hun contract voor energie vergelijken ook kunnen besparen door minder te hoeven gebruiken.

Autonome voertuigen

Bedrijven zoals Tesla en Google hebben verdere tests op de weg gedaan met hun autonome voertuigen, net als veel andere bedrijven. Het jaar 2022 zou eindelijk de doorbraak kunnen betekenen die nodig is om de technologie echt betrouwbaar te maken en de opwaartse trend naar alomtegenwoordigheid te beginnen. Dit is niet alleen mogelijk het geval in persoonlijke voertuigen, maar ook in de vrachtwagenindustrie kunnen autonome voertuigen steeds populairder worden dit jaar. Hier heeft onder meer Tesla namelijk ook proeven voor uitgevoerd.

Elektrische auto’s met brandstofcel

Met de naderende deadlines voor de conversie van alle voertuigen die elektrisch moeten worden, is de boost in de markt voor elektrische auto’s heel duidelijk. Brandstofcellen zijn de op één na grootste technologie in het tijdperk van elektrische auto’s, met snellere oplaadtijden en grotere capaciteit. In 2022 zou deze technologie echt door kunnen breken, al is dat nog maar de vraag. De rest van het jaar zal het leren of elektrische auto’s met brandstofcel populairder worden! 

Tweedehands vierwielers

In de afgelopen jaren hebben markten een grote toename laten zien van de verkoop van tweedehands voertuigen, aangezien voertuigen die betaalbaarder zijn de aandacht trekken van beginnende autobezitters in onder andere Nijmegen en omstreken. Ook ervaren rijders kiezen steeds vaker voor de vierwielers die al gebruikt zijn door anderen. Voertuigen die slechts vier jaar oud zijn, of zelfs ouder, hebben nog steeds technologieën die de moderne eigenaar interesseren; maar deze auto’s kunnen worden gekocht tegen een veel lagere prijs en is je verzekering vaak ook nog een stuk voordeliger. 

Gedeelde wagens

We voorzien een toename van de beschikbaarheid van deelauto plannen waarbij twee of meer chauffeurs toegang hebben tot een voertuig als mobility-as-a-service. Het boeken van perioden met een specifiek voertuig in timeshare-stijl is een geweldig alternatief voor de hoge initiële kosten van eigendom en onderhoud. Er zijn diverse apps waar je van gebruik kunt maken in Nederland om gedeelde auto’s te gebruiken.

Verbonden auto’s

Samen met de boost in digitale technologieën komt de toenemende verbonden wereld van elektrische, hybride en conventionele auto’s. Verwacht in 2022 een grotere functionaliteit van digitale console displays en draadloze verbinding met internet in meer voertuigen, of het nu gaat om diagnostische en auto gezondheidsgegevens, of om interactieve kaartweergaven, muziek en andere voordelen in de vierwielers die verbonden zijn. Ook het Internet of Things speelt een belangrijke en grote rol in deze trend!