Samsonite handbagage
Samsonite handbagage
zaken

Op zoek naar een nieuwe koffer voor je vakantie dit voorjaar

Zakelijk

Ben je plannen aan het maken voor een ontspannen vakantie komend voorjaar? Kies je voor een vakantie naar de Zuid-Europese zon, een stedentrip binnen of buiten Europa of bijvoorbeeld voor een wintersportvakantie in Oostenrijk en Zwitserland? Om goed voorbereid op pad te gaan, is het verstandig tijdig op zoek te gaan naar een geschikte koffer. Je wilt er zeker van zijn dat de koffer stevig genoeg is, om te voorkomen dat deze voor, tijdens of na je vlucht beschadigd raakt op de luchthaven. Niets is vervelender dan een gebarsten koffer of opengescheurde rits. Populair is onder meer een Samsonite handbagage rolkoffer. Een compact model koffer, welke stevig en daarbij stijlvol vormgegeven is. Er zijn echter meer opties, in dit artikel lees je waarop je moet letten bij de aanschaf van een koffer voor jouw vakantie dit voorjaar. 

Kies voor een koffer van een betrouwbaar merk 

Koffers worden in tal van verschillende modellen aangeboden door een grote diversiteit aan merken. De scherpe prijzen die sommige producenten hanteren kan het interessant maken, om voor een goedkoop model te kiezen. Eenmaal op de luchthaven zal je al snel spijt krijgen dat je niet iets meer betaald hebt; deze goedkope koffers zullen snel beschadigd raken, met alle gevolgen van dien. Denk aan het verlies van spullen, de noodzaak van het kopen van een nieuwe koffer op je vakantiebestemming, etc. Het is om deze reden verstandig de goedkope modellen links te laten liggen en iets meer te betalen voor koffers van betrouwbare merken als American Tourister, Samsonite, Travelite en bijvoorbeeld Delsey. Er zijn verschillende webshops waar koffers van ieder van deze merken aangeboden worden. Door alert te zijn op aantrekkelijke kortingsacties, hoeven ook de koffers van deze betrouwbare producenten helemaal niet zo duur te zijn. 

Vergelijk het formaat van de verschillende koffers 

Er zijn verschillende factoren op basis waarvan je de koffers met elkaar kunt vergelijken. Zo is het allereerst zaak om te bepalen wat voor type koffer je aanschaft: een koffer voor handbagage, of een koffer welke in het ruim van het vliegtuig meegenomen wordt. Voor een citytrip in de meivakantie is een handbagage rolkoffer ideaal. Ga je langer dan een week op vakantie? In dat geval is een groter model koffer noodzakelijk om je spullen mee te kunnen nemen. Voor een citytrip van een weekend of midweek volstaat een koffer met een inhoud van zo’n 30 tot 50 liter. Bij vakanties van meer dan een week wordt een koffer met een inhoud van tenminste 50 à 75 liter aangeraden. Andere aspecten om rekening mee te houden is het verschil tussen een harde en zachte buitenkant, tussen koffers met twee en vier wielen en tussen koffers met en zonder TSA-slot. 

Tip: let niet alleen op de inhoud van de koffer, maar ook op de hoogte ervan. Het kan bepalend zijn voor het feit, of de koffer als handbagage wordt gezien.