Afbeelding
zaken

Slimme manieren om kamers in huis snel te kunnen verwarmen

Zakelijk

Nieuwbouwwoningen in de regio Nijmegen worden tegenwoordig vrijwel standaard van vloerverwarming voorzien. Niet alleen op de begane grond of bijvoorbeeld in de slaapkamer, maar ook op zolder en in een bijkeuken. Niet voor niets, daar het gebruik van vloerverwarming bijdraagt aan een duurzame en efficiënte verwarming van ruimtes. De keuze voor vloerverwarming heeft echter een belangrijk nadeel; het blijkt vaak lastig te zijn om de temperatuur in ruimtes in korte tijd een paar graden te verhogen. Dit kost vaak al snel een paar uur, zo niet langer! Het is niet voor niets dat wordt afgeraden de thermostaat ’s nachts een paar graden lager in te stellen bij het gebruik van vloerverwarming in huis. Het zou hierbij ’s ochtends te lang duren voordat de ruimtes op temperatuur zijn. Combineer je de vloerverwarming met infrarood verwarming vrijstaand binnen ruimtes, dan heb je van dit nadeel geen last. In dit artikel lees je meer over het gebruik van deze panelen. 

Infrarood paneel in verschillende kamers gebruiken 

Er zijn verschillende ruimtes binnen woningen, waar het gebruik van een infrarood paneel interessant kan zijn. Zet bijvoorbeeld een infrarood paneel onder het bureau in de werkkamer. Wanneer het hier in het najaar en de winter kouder begint te worden, helpt een infrarood paneel je lichaam op te warmen. Je schakelt het paneel pas in op het moment dat je het koud hebt. Is het vandaag warm genoeg op je kantoor aan huis? In dat geval laat je het paneel uitgeschakeld staan. Het voordeel van de combinatie van vloerverwarming met zo’n infrarood paneel is het feit, dat je de thermostaat niet hoeft aan te passen. 

Gebruik van panelen in de badkamer

Niet alleen in de werkkamer is het gebruik van een warmtepaneel op basis van infrarood het overwegen waard. Kies hier ook voor in de badkamer of bijvoorbeeld slaapkamer. De panelen helpen deze ruimtes in de ochtend snel op te warmen, wanneer het ’s nachts gevroren heeft. Zo heb je geen last van verstijfde kuiten of een slecht begin van je dag in de wintermaanden. Er zijn verschillende partijen die deze panelen aanbieden; je koopt ze al voor een paar honderd euro. Een hele slimme, duurzame investering! 

Combineer je verwarming met zonnepanelen op het dak 

Nog duurzamer wordt het verwarmen van je woning, wanneer je een moderne warmtepomp of bijvoorbeeld de reeds beschreven warmtepanelen voor aan de wand combineert met zonnepanelen op het dak van je woning. De zonnepanelen helpen je een groot deel van de benodigde stroom zelf op te wekken. Op dit moment geen budget om te investeren in nieuwe zonnepanelen? Tegenwoordig zijn er verschillende partijen waar je de zonnepanelen kunt huren voor een vast bedrag per maand.