Afbeelding
zaken

Speel met licht in je woning

Zakelijk

Door alleen al te spelen met licht in je woning kun je een compleet nieuwe sfeer creëren. Wek de illusie dat je huis een make-over heeft gekregen, zonder dat je al dat werk hoeft te doorstaan. In dit artikel lees je over het effect van licht op de uitstraling van een ruimte en hoe je hiermee kunt spelen. 

Zeg vaarwel tegen kunstlicht

Lichtkoepels zijn een geweldige manier om extra natuurlijk licht in een ruimte te brengen, wat elke ruimte groter doet ogen. Ze zijn ideaal voor platte daken en worden steeds vaker gebruikt in woningen, maar ook in magazijnen. Veel mensen geven de voorkeur aan natuurlijk licht boven kunstlicht, waardoor lichtkoepel steeds populairder worden. Een Lichtkoepel is een doorzichtig dakpaneel dat daglicht naar binnen laat, maar ook warmte-isolatie biedt. Ze zijn in verschillende materialen beschikbaar. Acrylaat lijkt bijvoorbeeld op glas, maar dit materiaal is lichter, goedkoper en sterker dan glas én beschermt ook nog eens tegen Uv-straling! Polycarbonaat is een ander populair materiaal dat slagvast, isolerend én inbraak vertragend is. Lichtkoepels zijn redelijk makkelijk te installeren en qua grootte en vorm af te stemmen op jouw woonruimte. Door licht op een juiste manier te laten vallen op een oppervlakte kun je de ruimte optisch laten veranderen. Door het licht te concentreren op bepaalde muren of juist de vloer kun je ervoor zorgen dat een ruimte hoger of breder lijkt, zonder er daadwerkelijk iets aan te veranderen. Tot slot hebben de energiezuinige lichtkoepels een positieve invloed op je rekening én op je lichaam. Doordat ze natuurlijk licht binnenlaten, hoef je minder gebruik te maken van elektronische verlichting en het binnenhouden van warmte zorgt ervoor dat je niet eindeloos aan het stoken bent in de winter. Je energierekening zal daarom lekker meevallen! Daarnaast zal je lichaam je dankbaar zijn voor de extra vitamine D die het kan absorberen.

Creëer sfeer wanneer jou dat uitkomt

Als je een lichtkoepel hebt gekozen die past bij jouw woonruimte is het ook handig om bijpassende accessoires te kopen. Verduisteringsgordijnen en insecten schermen bijvoorbeeld zijn zeker geen overbodige luxe. Het Velux verduisterend rolgordijn is gemaakt van duurzaam materiaal en kan het licht volledig buitensluiten. Het is daarom niet alleen erg handig in de slaapkamer, je kunt ook de warme zonnestralen buiten houden in de zomer óf een thuisbioscoop bewerkstelligen. Het rolgordijn is niet alleen verduisterend maar ook isolerend. In de zomer blijft het daardoor lekker koel binnen en in de winter houdt het je warmte binnen; ideaal! Je kunt het rolgordijn makkelijk installeren en vervolgens bedienen met een bedieningsstang. Ook de kleur en de vorm zijn volledig af te stemmen op jouw wensen. Kijk welke variant aan jouw wensen voldoet.