Foto: Pexels
Foto: Pexels
zaken

3 tips voor de beste badkamer indeling

Zakelijk

De badkamer is de plek waar je na een lange dag volledig tot rust kunt komen of juist de dag kalmpjes kunt opstarten. Het is allang niet meer de plek waar je je enkel wast of klaarmaakt voor de dag. Deze ruimte moet voor ontspanning staan. Voor luxe. Als jouw badkamer nog niet aan die wensen voldoet, dan wordt het hoog tijd om hier werk van te maken.

Toch kan het best lastig zijn om een geheel nieuwe badkamer te plaatsen. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld veel moeite bij het creëren van de beste badkamer indeling. Want hoe zorg je ervoor dat alles aanwezig is wat je nodig hebt? In dit artikel zetten we drie handige tips op een rij. Zo ben je goed voorbereid voor jouw eerste tripje naar badkamer winkel enschede

Tip 1. Welke elementen zijn van essentieel belang in jouw badkamer?

Hoe de badkamer er precies uit komt te zien, is voor een groot deel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. De een vindt een bad bijvoorbeeld onmisbaar, terwijl de ander dit helemaal niet gebruikt en daarom liever voor een grotere douche kiest of juist meer loopruimte ziet. Een douche en wastafel zijn noodzakelijke elementen in de badkamer, maar misschien verlang jij ook nog wel naar andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan extra opbergruimte of dus een mooi ligbad. Zet voor jezelf op een rijtje wat jouw badkamer compleet maakt, zodat je weet welke dingen er sowieso in moeten komen te staan

Tip 2. Meten is weten

Je weet natuurlijk nooit of alles past als je geen idee hebt van het formaat van de badkamer. In dit geval geldt: meten is weten. Bepaal hoe groot de ruimte is, zodat je ook weet hoe groot de meubels mogen zijn die je hierin plaatst. Wees je er wel van bewust dat er geen wonderen verricht kunnen worden. Als je over een zeer kleine badkamer beschikt, is wellicht niet alles mogelijk. Dan moet je soms keuzes maken. Wanneer je de afmetingen weet, kun je deze voorleggen aan een badkamerspecialist. Die kan samen met jou een 3D ontwerp van de badkamer maken en bekijken wat er wel of juist niet mogelijk is en hoe jouw wensen eventueel op een andere manier gerealiseerd kunnen worden. Soms is er meer mogelijk dan je denkt.

Tip 3. Overweeg om een andere ruimte te gebruiken

Het is een flinke klus, maar als de huidige ruimte niet voldoet, kun je er ook nog voor kiezen om een geheel andere ruimte in te zetten als badkamer. Zo zien we bijvoorbeeld dat de kleinste slaapkamer van een woning vaak wordt ingezet als badkamer. Dit betekent wel dat de leidingen omgelegd moeten worden en daar kleven dus best wel wat extra kosten aan, maar zo ben je wel in staat om de badkamer van je dromen te creëren. De huidige badkamerruimte kan vervolgens worden ingezet als klein kantoortje, een hobbykamer of een kleine slaapkamer.