Foto: Pexels
Foto: Pexels
zaken

Creëer een rustgevende sfeer in je moderne badkamer

Zakelijk

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in huis, het is de ruimte waar je je dag start en eindigt. Het is daarom geen overbodige luxe als deze ruimte zorgt voor ontspanning en een rustgevende sfeer heeft. Een moderne badkamer biedt veel mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Ontdek in dit artikel hoe je van jouw badkamer een stijlvolle en rustgevende plek kunt maken.

Kies voor natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe creëren een rustgevend effect en kunnen daarnaast zorgen voor een verbinding met de natuur. Een moderne badkamer van Brugman kan bijvoorbeeld een mooie houten badkamermeubel bevatten en een stenen wasbak. Deze materialen zijn niet alleen mooi, maar zijn ook duurzaam en eenvoudig schoon te maken.

Maak gebruik van rustige kleuren

Kleuren hebben een groot effect op onze gemoedstoestand, het is daarom belangrijk om de juiste kleuren in de badkamer te gebruiken. Kies voor neutrale lichte kleuren, zoals wit, beige of grijs om een rustgevende sfeer te creëren. Probeer daarnaast felle kleuren te vermijden. Hierdoor zorg je voor een rustgevende en kalmerende omgeving, zonder veel prikkels te krijgen van kleuren die té aanwezig zijn.

Zorg voor de juiste verlichting

Een andere belangrijke factor naast de juiste kleuren is de juiste verlichting. Dit kan een grote impact hebben op de sfeer in de badkamer. Kies voor warme en zachte verlichting, in plaats van felle witte verlichting. Plaats als het mogelijk is ook dimmers, zodat je de lichtsterkte kunt aanpassen aan jouw behoefte en stemming. Als je wat meer tijd nodig hebt in de badkamer om tot rust te komen, plaats dan kaarsen. Gecombineerd met een zachte verlichting creëer je hiermee een perfecte rustgevende sfeer in de badkamer!

Voeg planten toe

Planten zijn niet alleen een mooie toevoeging aan de badkamer, ze zijn ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit en ons welzijn. Probeer dan ook planten in je badkamer te plaatsen die het goed doen in vochtige ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan varens, een klimop of een sanseveria. Plaats ze op een legplank of hang ze aan het plafond. Hierdoor hou je de vloer vrij en krijg je een natuurlijke en rustgevende uitstraling.

Vermijd overbodige spullen

Niets is meer frustrerender dan spullen zien die je niet nodig hebt. Een opgeruimde badkamer draagt dan ook bij aan een rustgevende sfeer. Minimaliseer rommel en berg al je niet-essentiële spullen op in lades of kasten. Hierdoor zorg je voor een georganiseerde en rustgevende badkamer!