Afbeelding
zaken

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een televisieabonnement?

Zakelijk

Niet iedereen neemt in deze tijd nog een televisieabonnement, omdat er zoveel naar streamingsdiensten gekeken wordt en veel minder naar lineaire televisie wordt gekeken. Toch zijn er nog genoeg mensen die nog wel waarde hechten aan het ‘live’ kunnen kijken naar televisiekanalen, en gelukkig is er dan ook nog meer dan genoeg aanbod aan televisieabonnementen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het afsluiten van een televisieabonnement?

Beschikbaarheid van je favoriete kanalen

Het belangrijkste als eerste: je neemt een televisieabonnement omdat je naar bepaalde zenders wilt kunnen kijken, omdat dat daar je favoriete programma’s op uitgezonden worden. Dat kunnen hele reguliere televisiezenders zijn die in ieder televisiepakket zitten, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Ga er niet automatisch van uit dat ieder televisiepakket van iedere aanbieder alle zenders bevat die jij graag wilt kunnen kijken, want zenderpakketten verschillen van elkaar. Het zou zonde om een televisieabonnement af te sluiten en er vervolgens achter te komen dat je een of meerdere van je favoriete zenders mist, want dan moet je tot na de looptijd van het contract afwachten voordat je een televisiepakket kunt nemen dat wel goed aansluit bij jouw wensen. Let ook op met welke betaalzenders je het zenderpakket kunt uitbreiden en wat dat je gaat kosten wanneer je abonnementen voor tv en internet vergelijken gaat.

Beschikbaarheid van interactieve- en opnamefuncties

Er zitten prijsverschillen in aanbiedingen voor televisieabonnementen, en het is mogelijk dat die soms best groot zijn. Dat kan te maken hebben met de beschikbaarheid van interactieve functies en opnamefuncties bij het abonnement. Dit is mede afhankelijk van de apparatuur die je bij het televisieabonnement geleverd krijgt. Het is wel relevant om van tevoren te weten of deze je in staat stelt om uitzendingen op te nemen en interactieve mogelijkheden biedt. Ook is het interessant om te weten of er ook video on demand aangeboden wordt en de apparatuur je toegang geeft tot de content van streamingsdiensten. Als dit functies zijn die voor jou belang zijn, wil je er na de installatie achter komen dat er van alles niet blijkt te kunnen.

Afbeelding