Een vrijwilliger van de Luisterlijn aan het werk.
Een vrijwilliger van de Luisterlijn aan het werk. Foto: Esther Meijer

De Luisterlijn Nijmegen zoekt nieuwe vrijwilligers

Algemeen

NIJMEGEN - Vierentwintig uur per dag zijn de vrijwilligers van de Luisterlijn bereikbaar. Landelijk, maar ook lokaal, zoals in Nijmegen. Om mensen dag en nacht een luisterend oor te kunnen bieden, zijn er meer vrijwilligers nodig. Op 11 oktober start er weer een training voor nieuwe vrijwilligers in Nijmegen. 

Elke dag en nacht voeren de vrijwilligers van de Luisterlijn bijna duizend gesprekken met onbekenden. Met mensen die steun nodig hebben bij verdriet, eenzaamheid, zorgen of pijn. “Al die verschillende mensen met al net zulke verschillende verhalen en/of problemen. Ik voel me bevoorrecht dat ze hun verhaal met mij willen delen”, vertelt vrijwilliger Agnes van de Luisterlijn in Nijmegen. “En wat is het fijn, als ik kan bieden wat ze nodig hebben. Soms is het alleen een luisterend oor, en soms is dat het herkennen van gevoelens.” 

Bellen voor een anoniem gesprek met een vrijwilliger van de Luisterlijn kan dag en nacht via tel. 088 - 0767 000 en chatten of mailen via de website van de Luisterlijn. 

Informatiebijeenkomsten

De aspirant-vrijwilliger wordt goed voorbereid op het werk door het volgen van een uitgebreide training (deels online). Daarin worden gespreks- en luistervaardigheden geoefend en komen verschillende thema ’s aan bod. Op 11 oktober start er weer een nieuwe training. Er staan vrijblijvende informatiebijeenkomsten gepland in Nijmegen op maandag 30 augustus van 14.30 tot 16.30 uur en op woensdag 8 september van 19.30 tot 21.30 uur. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website

 www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk