Juliëtte Liebregts van KBS De Viersprong uit Wijchen heeft de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen en gaat door naar de landelijke finale.
Juliëtte Liebregts van KBS De Viersprong uit Wijchen heeft de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen en gaat door naar de landelijke finale.

Wijchense voorleeskampioen provincie Gelderland

Algemeen

WIJCHEN - Juliëtte Liebregts van KBS De Viersprong uit Wijchen heeft op 18 mei de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 26 mei vertegenwoordigt Juliëtte de provincie Gelderland tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als Juliëtte Liebregts wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2021 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Juliëtte heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 387 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De jury zei over Juliëtte:Je gezichtsuitdrukkingen en stemgebruik passen telkens goed bij wat je voorleest. We zaten ademloos naar je te luisteren.” Juliëtte zelf, die voorlas uit Oma Boef van David Walliams: “Het was heel erg leuk om te doen. Ik ga het natuurlijk vieren met taart, maar daarna verder oefenen voor de landelijke finale!”

Op woensdag 26 mei 2021 wordt van 10.30 tot 13.00 uur de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. De achtentwintigste editie van deze grote leesbevorderingscampagne gaat, vanwege corona, voor het eerst online! De twaalf provinciale voorleeskampioenen zullen vanuit TivoliVredenburg digitaal hun voorleestalent tonen (livestream).

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl