Documentaires Omroep Gelderland in teken van coronavirus

Algemeen

Nijmegen - Omroep Gelderland zendt zes documentaires van GLD doc uit die in het teken staan van het coronavirus. De reeks wordt uitgezonden van 12 mei tot en met 16 juni. “We lichten verschillende Gelderlanders uit die zijn geraakt door het virus. Wat zijn voor hen de consequenties?”

De eerste aflevering op dinsdag 12 mei staat in het teken van de topsport. In Velp woont de Egyptische springruiter Karim El Zoghby. Karim groeide op in Caïro en kwam na vele omzwervingen terecht in het Gelderse Velp, waar hij nu al jarenlang zijn droom leeft. Hij deed al drie keer mee aan de Olympische Spelen, maar gooide nog nooit hoge ogen. In Tokyo moest alles op zijn plek vallen. Het coronavirus ziet hij als een wedstrijd: het is verliezen en weer opstaan. ‘We moeten nu allemaal leven als een topsporter’.

“In de documentaires die volgen spreken we onder andere ondernemers en creatieven in Gelderland, het Radboudumc en het CWZ. We gaan langs in het dorp Heerde om te tonen wat de impact en gevolgen van het virus zijn op een dorp en haar toekomst. Ook is er aandacht voor de ouderen in een tehuis, hoe is het leven voor hen in tijden van corona en hoe houd je als familie contact met je dierbaren?”

De reeks van GLD doc die in het teken staat van het coronavirus is van dinsdag 12 mei tot en met 16 juni om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland. Meer informatie over GLD doc is te vinden op www.gld.nl. Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.