Afbeelding
Foto: Bert Beelen

Rookvrij terrein voor Brede school Hatert

Algemeen

Nijmegen - Brede School Hatert heeft een volledig rookvrij schoolterrein. Op 18 februari werden de stoeptegels van de Rookvrije Generatie door leerlingen in de grond gelegd bij basisscholen de Klumpert en de Vossenburcht. Ook medewerkers van kinderopvang KION en KINOP, Bindkracht 10 en Stichting SOOS hielpen daarbij. Zij maken ook gebruik van het Brede Schoolterrein.

Per 1 augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein voor alle scholen in Nederland verplicht. Veel scholen in Nijmegen hebben al een rookvrij schoolterrein, maar dit is niet altijd (voldoende) zichtbaar. De gemeente Nijmegen heeft daarom aan alle scholen stoeptegels van de Rookvrije Generatie aangeboden. Veertig schoollocaties krijgen daarmee de komende maanden een zichtbaar rookvrij schoolterrein.

Op weg naar de Rookvrije Generatie

In het kader van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ zetten de volgende partijen zich in voor de Rookvrije Generatie: Iriszorg, Radboud Universiteit, Radboudumc, GGD Gelderland-Zuid en gemeente Nijmegen. Steeds meer scholen en organisaties in Nijmegen sluiten zich hier bij aan. Het doel van de Rookvrije Generatie is om kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te beginnen met roken.