Luisterlijn Nijmegen zoekt ‘extra oren’

Algemeen

Nijmegen - Vrijwilligers van de Luisterlijn (voorheen Sensoor) zitten dag en nacht klaar om een luisterend oor te bieden. Directeur-bestuurder Monique van Bijsterveld: “Het aantal mensen dat contact met ons zoekt over depressie, rouw of eenzaamheid neemt alarmerend toe. We groeien mee, maar zijn er nog niet. We willen in 2019 doorgroeien tot minimaal 2019 vrijwilligers. Mensen die een luisterend oor willen bieden, zijn zeer welkom. Ook in Nijmegen.” De Luisterlijn Nijmegen start 22 februari met het trainen van nieuwe vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich melden via deluisterlijn.nl/vrijwilliger.

Alles wat zich in iemands hoofd kan afspelen, komt voorbij in telefoon- en chatgesprekken met vrijwilligers van de Luisterlijn. Vrijwilligster Marianne: “Ons werk is fascinerend en geeft veel voldoening. En het maakt niet uit of je fysiek beperkt bent of onervaren. Als je maar tijd en ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda. Er komt een veelheid aan problemen op je af; issues waarvan je het bestaan niet weet. Eenzaamheid is vaak een achterliggend probleem. Om dit werk te kunnen doen, worden we goed getraind en begeleid. Met mijn luisterend oor ben ik van grote waarde.”

Bellen voor een anoniem gesprek kan dag en nacht via tel. 0900-0767 (5 ct./min.) en chatten of mailen via deluisterlijn.nl.