Afbeelding
Foto: Geert Timmer

Handen uit de mouwen tijdens Groene Vrijdag

Algemeen

Nijmegen - Nijmegen was een jaar lang European Green Capital en dat werd vrijdag 14 december afgesloten met Groene Vrijdag. Om Nijmegen samen groener en schoner te maken, hield Dar een opschoonactie in het Nijmeegse Goffertpark. Samen met Nijmegenaren, Wijkhelden (in de dop), N.E.C. Nijmegen, Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen en wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen.

Na een kort welkom van wethouder Bert Velthuis en Dar-directeur Bart de Bruin gingen de deelnemers vol enthousiasme aan de slag. Wijkhelden waren uitgerust met hun eigen spullen zoals een hesje en knijper en gaven het goede voorbeeld aan de andere deelnemers. Zij ruimen het hele jaar door met veel plezier zwerfafval op. Ondanks de kou en de tijd van het jaar ruimden de fanatieke opruimers veel zwerfafval op. Van snoeppapiertjes en blikjes tot aan plastic zakjes en flesjes. Het ging allemaal in de blauwe zwerfafvalzakken. Het doel van de actie was zoveel mogelijk zwerfafval opruimen, maar er ook samen voor zorgen dat het schoon blijft.

“We voelen ons het fijnst in een schone en prettige leefomgeving. Waar zwerfafval ligt, is het minder prettig om te wonen en werken. Bovendien zorgt zwerfafval voor grote problemen in de natuur. Het ligt in bermen naast de weg, in het park, het bos en in de speeltuin. Wijkhelden komen niet alleen in actie op Groene Vrijdag maar helpen het hele jaar door mee aan een schone buurt. Maandelijks trekken in Nijmegen honderden Wijkhelden (volwassenen en kinderen) de buurt in om zwerfafval op te ruimen. Ze vinden het leuk om te doen en worden zich zo bewust van zwerfafval”, aldus Dar.

Ook meehelpen aan een schone buurt? www.wijk-helden.nl.