Stevens Stadscross bij vijfde Stevensloop

Algemeen

Nijmegen - De Stevensloop krijgt volgend jaar tijdens de jubileum-editie een extra evenement op zaterdagavond: de Stevens Stadscross. Deze loop gaat dwars door de binnenstad van Nijmegen. Zo voert het parcours onder andere door de Stevenskerk, over de kasseien van de benedenstad en de trappen rondom het Valkhofpark en door Centrum voor natuur en cultuurhistorie de Bastei aan de Waalkade. Het parcours van deze nachtcross is ongeveer 6 kilometer lang en de start en finish liggen op de Grote Markt.

Directeur Alexander Vandevelde: “Bij Stichting Zevenheuvelenloop willen we de loopsport in al haar facetten promoten. Met de Stevens Stadscross zorgen we voor een nieuw soort loop waarbij we de gezelligheid van de historische binnenstad combineren met de uitdaging van hardlopen over uniek, heuvelachtig terrein en diverse ondergronden. De stadscross is enorm zwaar; het wordt een uitdaging voor iedere deelnemer om de finish te bereiken.”

Stevensloop 2019

De Stevensloop op zondag 17 maart kent in 2019 een grote verandering ten opzichte van eerdere edities. De start wordt verplaatst naar het begin van de Lange Hezelstraat bij de Ganzenheuvel. Hierdoor is de start dicht bij de finish en wordt het hele start- en finishgebied inclusief garderobe, startvakken en andere voorzieningen rondom de Grote Markt ingericht. Deze aanpassing is gedaan naar aanleiding van feedback vanuit de deelnemers en toeschouwers. De Nijmeegse stadsloop heeft haar plek op de nationale hardloopkalender na vier edities al verdiend. Dit werd recent door de Atletiekunie beloond met de toekenning van het NK halve marathon in 2020, 2021 en 2022.

De inschrijving voor alle onderdelen van de Stevensloop is geopend. Deelnemers kunnen kiezen uit de Stevens Stadscross op zaterdagavond 16 maart 2019 om 21.00 uur en de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon op zondag 17 maart 2019. Voor kinderen is er op zondag de KION Kinderloop en bedrijven kunnen met een team van vijf personen deelnemen aan de bedrijvenloop. Inschrijven kan via www.stevensloop.nl.