Sirene Sale in Nijmegen

Algemeen

Nijmegen - Elke eerste maandag van de maand - vanaf het moment dat de sirenes gaan om 12.00 uur - kan je voor een theatervoorstelling een toegangskaart kopen met 50% korting kopen. LUX kiest maandelijks een voorstelling voor jou, zo ook de Stadsschouwburg.

De Sirene Sale van de maand mei is: ‘Speak up!’ van BackBone, Alida Dors & Silbersee op donderdag 17 mei in LUX en ‘De oplossing’ van Erik van Muiswinkel op donderdag 17 mei in de Stadsschouwburg. De kaarten voor de Sirene-voorstellingen zijn te koop via de website en aan de kassa bij het desbetreffende theater vanaf maandag 7 mei 12.00 uur tot dinsdag 8 mei 12.00 uur, zolang de voorraad strekt.

Speak up! – BackBone, Alida Dors & Silbersee – Donderdag 17 mei in LUX
Hiphop dansgezelschap BackBone en muziektheaterhuis Silbersee slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de nieuwste urban dansvoorstelling Speak Up! Zes mensen in de kracht van hun leven roepen zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze werkelijk zijn?

De oplossing – Erik van Muiswinkel – Donderdag 17 mei in de Stadsschouwburg
Erik van Muiswinkel is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koran-knuffelaar dus, die in het nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Maar tot die tijd geldt: als je hem nodig hebt, staat hij er. Want komend seizoen komt hij met ‘De Oplossing’, een theatrale loutering in vijf bedrijven, vol stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes.