Afbeelding

Leesplezier voorop in de Kinderboekenweek

Algemeen

Leesplezier staat voorop bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Zéker tijdens de Kinderboekenweek. Met een feestelijke aftrap start de Bibliotheek tijdens deze week op basisschool Dukendonck en Zonnewende het concept Bibliotheek op school. In de vestigingen zijn er bovendien leuke activiteiten in het kader van de Kinderboekenweek.

De ‘Bibliotheek op school’ is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van de leerlingen. De wisselende collectie en de bijpassende activiteiten prikkelt het leesplezier van de kinderen. Met de Zonnewende (aftrap 5 oktober) en De Dukendonck (aftrap 12 en 13 oktober) erbij heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid deze samenwerking inmiddels met 35 scholen in haar werkgebied.

De voorstellingen in de verschillende bibliotheken sluiten aan bij het landelijke thema ‘Opa’s en oma’s’. Van vertelvoorstelling ‘de 100-jarige man die uit het raam klom een verdween’ (vanaf 7 jaar) in de Bibliotheek Malden tot de grappige Goochelaar Jan met ‘Sterke verhalen’ van opa (4-12 jaar) in de Bibliotheek Oosterhout. Kinderen tot 12 jaar oud kunnen tijdens de Kinderboekenweek bovendien gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De 62ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016. Kijk voor het programma op www.obgz.nl/kinderboekenweek.