Lezing over eten en drinken in de beeldende kunst en muziek

zo 10 okt 2021, 12:01 Algemeen Kort nieuws

GROESBEEK - Kunsthistorica Josée Claassen verzorgt zaterdagmiddag 30 oktober vanaf 14.30 uur een lezing over eten en drinken in de beeldende kunst en muziek. De bijeenkomst is in het Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek. Bij binnenkomst krijgt u een gratis glas wijn. 

Claassen, gespecialiseerd in het geven van lezingen over beeldende kunst in combinatie met muziek, laat in haar lezing over eten en drinken in de beeldende kunst en muziek prachtige voorbeelden zien en horen. Zo ziet u bijvoorbeeld dat gouden wijnbekers de tafel sierden van een hooggeplaatste Franse edelman in de 15de eeuw, maar komt u ook te weten wat de hondjes op diezelfde deftige tafel deden. 

Het blijft niet bij wijn alleen tijdens deze lezing. Ook dranken als koffie, thee en bier krijgen aandacht. Aan de hand van verschillende soorten maaltijden neemt Claassen u mee in de veelzijdige wereld van ‘kunst op tafel’. Kreeft, krab, knapperige witte broodjes, gevogelte, gebraad, pastei en suikergoed, al dat lekkers komt ook voorbij. 

Reserveren van tickets is beslist noodzakelijk op www.nederlandswijnbouwcentrum.nl/activiteiten