Sfeerbeeld van een eerdere bijenkomst van Science Café.
Sfeerbeeld van een eerdere bijenkomst van Science Café. Foto:

Heropening Science Café: wetenschap terug in de kroeg

vr 8 okt 2021, 13:27 Algemeen

NIJMEGEN - Op woensdag 13 oktober, na anderhalf jaar anderhalve meter, gaat het Science Café weer open. En dat wordt gevierd met een bijeenkomst rond het thema: de delicate wisselwerking tussen wetenschap, samenleving en beleid. Het Science Café is als vanouds in de Ierse pub The Shamrock in de Smetiusstraat in Nijmegen. Aanvang 19.30 uur, vrij entree. 

Eva Kunseler (Planbureau voor de Leefomgeving) gaat deze avond in op hoe publieke kennisorganisaties solide wetenschappelijk onderzoek kunnen verenigen met de dynamische sociaal-politieke context. Beleidsanalist Jan Kwakkel (TU Delft) bespreekt hoe hij door middel van innovatieve modellen, scenario’s en optimalisaties probeert de postnormale complexiteit te temmen en besluitvorming onder grote onzekerheid te ondersteunen. En omdat verbeelding van toekomstscenario’s van groot belang is voor het engageren van stakeholders, legt Joost Vervoort (Universiteit Utrecht) uit hoe zijn onderzoeksgroep cultuurverandering en (klimaat)actie bevordert aan de hand van games en andere creatieve praktijken.

Naast wetenschap, discussie en een drankje kun je ook genieten van de virtuositeit van Sol Jang op piano en Tania Braecklein op viool. Vergeet je coronapas niet.

   www.sciencecafenijmegen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding