Vilt, goudborduur en pixels in de kerk

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Kleur, vorm en ritme springen in het oog in de expositie van beeldend kunstenaar Elze van den Berg en autonoom fotograaf Godelieve Krekelberg. In de Zuiderkapel van de Stevenskerk exposeren zij nog t/m dinsdag 2 november en in de weekenden van 6 & 7 en 13 & 14  november.

 Het is voor het eerst dat hun beeldende en fotografische werken in een duo-expositie te zien zijn. Wol en zijdedraad liggen ogenschijnlijk ver af van foto’s en films, maar een kenmerkende overeenkomst in beider werk is de fascinatie voor het proces van zoeken en experimenteren. Dat proces heeft bij beiden geleid tot verrassende beelden ontstaan uit vilt en goudborduur en uit pixels. 

 Ingetogen parels

Vilten en borduren waren niet de eerste technieken waaraan beeldend kunstenaar Elze van den Berg dacht om zich mee uit te drukken. Wol is stuurs en hardnekkig en draad heeft zijn beperkingen. Zijn dat dan de materialen om de composities te realiseren die zij voor ogen had? De vraag werd een startpunt, want het was de reden om die materialen te verkennen door ermee aan de slag te gaan.  

Grensverkennende fotografie 

Godelieve Krekelberg onderzoekt in haar werk hoe beelden van een werkelijkheid leiden tot verwondering. Een zonnestraal die binnenvalt, een lijn in de sneeuw, een toevallige passant of de kleuren van de herfst worden vastgelegd op foto of film. Dit ruwe materiaal ontleedt zij uitputtend, omdat ze gefascineerd is door het herhaalde proces van zoeken, zien en aanpassen. Zo verkent zij de grenzen van de fotografie en bevraagt ze steeds weer de status van het beeld. 

 Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 10.30 - 17.00 uur en zondag: 12.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis.