Steun voor naasten van mensen met een verslaving

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Leven met een partner, kind of andere dierbare met een verslaving is niet altijd even makkelijk. Je kunt soms het gevoel hebben dat je er helemaal alleen voor staat. In januari/februari 2022 start IrisZorg in Nijmegen een gespreksgroep én een groepstraining voor naasten van mensen met een verslaving. 

De deelnemers aan de gespreksgroep komen iedere eerste donderdag van de maand bijeen. “Je ontmoeten hier mensen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten. Zij weten dus heel goed wat je doormaakt. In de gespreksgroep kun je praten zonder veroordeeld te worden. Met als gevolg dat je sterker en weerbaarder wordt.” Deelname is gratis. Je mag zelf bepalen hoe vaak je komt.  

De groepstraining (CRAFT) voor naasten van mensen met een verslaving betreft 7 bijeenkomsten. “Je leert hoe je de regie over je leven kunt vasthouden of kunt verbeteren. Daarnaast gaan we in op het stellen van grenzen, het herkennen van boosheid en het omgaan met het gebruik van je naaste.” Deelname is gratis.

Aanmelden voor zowel de gespreksgroep als de groepstraining is verplicht en wel via www.iriszorg.nl/naasten of tel. 088-6061 600.