Trainen, trainen, trainen. En ook nu is Theo herkenbaar aan het startnummer met naam.
Trainen, trainen, trainen. En ook nu is Theo herkenbaar aan het startnummer met naam.

Deelnemen aan de Zevenheuvelenloop ‘is fantastisch’

Algemeen

NIJMEGEN - In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 november staat de Zevenheuvelenloop weer op het programma. Lekker rennen op het mooie heuvelachtige parcours van 15 kilometer of tijdens de 7 kilometer op de avond voor de ‘echte’ loop.

Gerrit Jan Griepsma

“De sfeer tijdens de Zevenheuvelenloop is fantastisch”, vertelt Theo Engelen (71) enthousiast. “De meeste hardlopers strijden niet mee voor de ereplaatsen, maar lopen mee voor het plezier. Dat is te merken, het is gemoedelijk en onderweg maak ik altijd wel een praatje met een voor mij onbekende loper. Hardlopers zijn fijne mensen, er is geen agressie, geen competitiedrang, iedereen wordt gewaardeerd, of je nu snel of langzaam bent. En ik geniet van de prachtige herfstkleuren en het zicht op het lange lint lopers op de Zevenheuvelenweg.”

Hoofd leegmaken

Theo deed voor het eerst mee in 2014, toch al 64 jaar oud toen. “Hardlopen is voor mij mijn hoofd leegmaken. Lekker buiten, mijn lichaam in actie. Als ik na mijn loopjes onder de douche sta voel ik me een beter mens. En, ja, als je een dagje ouder wordt dan moet je in de strijd tegen een kilootje meer en om de de boel in beweging te houden af en toe wat werk verzetten.”

Criminele bende

Ook het hoofd van de voormalige Rector Magnificus van de Radboud Universiteit staat nog lang niet stil. Hij heeft een crimi geschreven die zich helemaal afspeelt tijdens de Zevenheuvelenloop. De hoofdpersoon is een hoofdaanklager die bedreigd wordt door een criminele bende. Normaal wordt hij streng beveiligd, maar hij wil zo graag aan de loop meedoen, dat hij uit zijn onderduikadres komt en zich anoniem bij de start meldt. Een rechercheur loopt op zijn naam mee om de aandacht af te leiden. “Iedereen die wel eens meegedaan heeft, zal de punten op de route herkennen. Een hardloper met een beetje fantasie kan zich zondag 21 november in het decor van dit verhaal wanen.”

Publiek

Een groot deel van de sfeer tijdens dit jaarlijkse hardloopfeest wordt bepaald door het publiek. De enthousiaste mensen maken het elk jaar weer tot een mooie happening. En, niet te onderschatten: als publiek ben je heel belangrijk voor de hardlopers. “Als je er even doorheen zit en je hoort een aanmoediging dan helpt dat ontzettend. Het is daarvoor leuk dat je naam op het startnummer staat. ‘Hup Theo, het is nog maar een paar kilometer’, daar word je blij van, ook al weet je dat ze je niet kennen.”

Je kunt je nog tot woensdag 10 november inschrijven voor de Zevenheuvelenloop. Ga daarvoor en voor veel meer informatie naar de website www.nnzevenheuvelenloop.nl

Deelnemers aan de Zevenheuvelenloop kunnen het spannende boek van Theo Engelen op de dag van de loop met korting voor 15 euro kopen (normaal te koop voor 22 euro).

Theo Engelen traint vaak in het bos, heuveltje op, heuveltje af. Een goede voorbereiding voor de Zevenheuvelenloop.
Even bijkomen...