Een deelnemer aan het onderzoek op de loopband.
Een deelnemer aan het onderzoek op de loopband. Foto: Radboudumc

Radboudumc zoekt deelnemers voor looptraining na beroerte

wo 24 nov 2021, 09:00 Algemeen

NIJMEGEN - Mensen die een beroerte hebben doorgemaakt, ervaren vaak problemen met het lopen en balans. Deze klachten blijken na enkele maanden nog aanwezig te zijn. Helaas kan dit leiden tot een hoger risico op een val en val-gerelateerde letsels zoals een botbreuk. Het Radboudumc doet daarom onderzoek naar een nieuw type loop- en balanstraining om de revalidatie voor deze groep te verbeteren. 

Met het onderzoek ROADS to Recovery wordt er specifiek getraind op het behoud van balans na plotselinge verstoringen die in het dagelijkse leven kunnen voorkomen. Hierbij kunt u denken aan uitglijden en struikelen, het omzeilen van obstakels, of het plotseling moeten versnellen of afremmen in een drukbezochte straat. 

Deelname aan het onderzoek bestaat uit drie bezoeken van 2-5 uur aan het Radboudumc (Nijmegen) en 10 trainingen in een periode van 5 weken (2x per week). Tijdens de trainingsperiode krijgt de helft van de deelnemers training in het Radboudumc. De andere helft krijgt training bij een fysiotherapie naar keuze. Deze behandeling worden vergoed door het Radboudumc. 

Voor het onderzoek ROADS to recovery zoekt het Radboudumc deelnemers (18-70 jaar) die ten minste 6 maanden geleden een hersenberoerte hebben doorgemaakt; hierbij uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been hebben ervaren en minimaal 10 minuten op blote voeten kunnen staan

Indien u interesse heeft om deel te nemen, of ontvangt u graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op met onderzoekers Wouter Staring of Lotte van de Venis via tel. : 024-3668195 of wouter.staring@radboudumc.nl.

Afbeelding