De Nijmeegse indierockband INDIGO.
De Nijmeegse indierockband INDIGO. Foto:

Releaseshow INDIGO in Doornroosje

vr 3 dec 2021, 13:00 Algemeen

NIJMEGEN - Er komt nieuwe muziek aan van de Nijmeegse indierockband INDIGO. De band maakt alternatieve muziek in de stijl van The National, Ben Howard en Editors, maar dan van Nederlandse bodem. Na de eerste single ‘Ocean Hours’ verscheen op vrijdag 3 december de tweede single ‘All The Animals’. 

De beide nummers zijn onderdeel van hun aankomende EP ‘Meet Me At Dusk’. Deze wordt op 15 januari 2022 gepresenteerd met een releaseshow in Doornroosje. 

Na het winnen van de publieksprijs van De Roos van Nijmegen in 2019, werd INDIGO’s debuut EP ‘A View From Above’ destijds gepresenteerd met een uitverkochte releaseshow in poppodium Merleyn. Deze keer zoekt de band het hogerop door de nieuwe EP te gaan vieren met een show in de Paarse Zaal van Doornroosje. “Als band uit Nijmegen is het zeker een droom die uitkomt”, vertelt gitarist Frank de Groot. “Met al het nieuwe materiaal gaat het echt een gave show worden.”

‘All The Animals’ is te beluisteren op alle streamingskanalen. Tickets voor de releaseshow op 15 januari 2022 zijn verkrijgbaar via www.doornroosje.nl.

De nieuwe single ‘All The Animals’ is één van die nummers. Het nummer werd geschreven toen de band zich tijdens de eerste lockdown een week lang ophield in een vakantiehuis op de Veluwe, om daar aan nieuwe muziek te werken. In het nummer horen we lage en zwoele vocalen van zanger Mart Megens. “De tekst van het nummer is eigenlijk een eng verhaaltje, dat mensen ‘s avonds bij het kampvuur zouden kunnen vertellen om elkaar bang te maken”, vertelt Megens. “Het idee van zo’n verhaal is voortgekomen uit mijn fascinatie voor Nick Cave. Hij kan dat soort verhalen als geen ander verzinnen en vertellen.”

‘All The Animals’ is vanaf 3 december te beluisteren op alle streamingskanalen. Tickets voor de releaseshow op 15 januari 2022 zijn verkrijgbaar via www.doornroosje.nl.

www.indigoband.nl

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5qKJO9VrhsfACV8fpSvDev?si=wZIn9y_kRDeTbH7fST9q7A&dl_branch=1

Afbeelding