Sfeerfoto van Nijmegen. (Foto: 'Nederland wat ben je mooi')
Sfeerfoto van Nijmegen. (Foto: 'Nederland wat ben je mooi')

‘In regio Nijmegen valt nog veel te ontdekken’

Algemeen

NIJMEGEN - Martijn Lemmers en Lydia Alkema noemen zich ‘een stel uit Nijmegen en Boven-Leeuwen’. Ze zijn in januari van dit jaar gestart met het platform ‘Nederland wat ben je mooi’ om andere mensen te inspireren voor de mooiste plekjes van Nederland. “Omdat we beiden affiniteit hebben met Nijmegen, besteden we op ons platform natuurlijk ook veel aandacht aan deze mooie stad.”

‘Nederland wat ben je mooi’. Dat is wat Martijn en Lydia steeds tegen elkaar zeiden toen ze in de zomer van 2020 door Nederland trokken “De reismogelijkheden in Europa waren beperkt door COVID-19 en we hadden daarom besloten een roadtrip door Nederland te maken. Sinds die tijd is onze liefde voor al het moois wat Nederland te bieden heeft zo groot, dat we dit graag met iedereen willen delen.” 

Hieruit ontstond het initiatief voor Nederland wat ben je mooi. Via social media en een website willen zij hiermee mensen inspireren om Nederland verder te ontdekken. Ze doen bekende en minder bekende plekken aan. “Soms denk je een omgeving goed te kennen, maar dan blijkt er nog een pareltje verstopt te zijn en juist deze pareltjes mogen gedeeld worden.”

Afgelopen zomer was alweer de tweede zomer die anders was door COVID-19. Martijn en Lydia zijn ook deze zomer binnen de Nederlandse grens gebleven. “De Nederlandse ondernemer heeft onze steun nog steeds hard nodig. En wij zijn nog lang niet uitgekeken in ons mooie land.”

Voor hun ontdekkingstocht dooir Nederland heeft het stel een oud caravannetje uit 1988 opgeknapt. Dit caravannetje heeft de naam ‘Ons Keetje’ gekregen. “Vanaf dit voorjaar hebben we met ‘Ons Keetje’ al heel veel mooie plekken in Nederland aangedaan. We vinden het heerlijk om ons caravannetje spontaan achter de auto te hangen en naar een mooie, kleine, charmante camping te rijden om vanuit daar de omgeving verder te ontdekken.”

Nijmegen en omgeving wordt uiteraard ook gepromoot. Lydia woont hier al veertien jaar en Martijn komt al zijn hele leven in Nijmegen en heeft er gestudeerd. “Dit is zo’n voorbeeld van een omgeving die je denkt te kennen, maar waar nog veel meer te ontdekken is als je er op uit gaat. Het centrum is voor ons bekend terrein maar Nijmegen heeft veel méér moois, zoals de bossen bij Heumensoord, de Waalkade met zijn bruggen, de Vasim en het Honigterrein. Daarnaast loop je vanuit het centrum zo het natuurgebied van de Ooijpolder in. We kijken met andere ogen dan vroeger maar zoeken ook naar de herkenning. Het brengt verrassend nieuwe beelden van bekende plekken.” 

Het stel wandelt nog steeds wekelijks door de stad en ze zijn nog steeds niet uitgekeken. Martijn kan er heerlijk hardlopen. “Deze ervaringen hopen we over te kunnen brengen op anderen, zodat ook zij Nederland anders gaan bekijken. Nederland is immers zó mooi!”

Het platform ‘Nedertland wat ben je mooi ‘ is slechts de start van het initiatief van Martijn en Lydia. “We hebben nog veel plannen en dromen in ons hoofd en hopen deze plannen in de toekomst waar te kunnen maken.” Meer info: www.nederlandwatbenjemooi.nl en Facebook: @nederlandwatbenjemooi

Instagram: @nederland_wat_ben_je_mooi

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding