Cody Gakpo van PSV en Calvin Verdonk van N.E.C. in duel.
Cody Gakpo van PSV en Calvin Verdonk van N.E.C. in duel. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

NEC geeft zichzelf wat kleur, maar resultaat in laatste speelronden een vereiste

Algemeen

Tegen koploper PSV afgelopen zondag verkocht NEC haar huid opnieuw zeer duur, maar stond het weer met lege handen. Een repeterend verhaal voor de Nijmegenaren, die dit seizoen al achttien (!) punten uit handen gaven na een voorsprong. Desondanks zal het optreden tegen PSV de Nijmegenaren wat moed geven. 

Doordeweeks werd er gespeeld tegen SC Cambuur, maar iedereen zal zich de hele week hebben gerealiseerd dat het er zondag 14.30 uur echt om gaat. Want de ploeg van trainer Rogier Meijer begint nu wel wat weg te zakken en een resultaat tegen Go Ahead Eagles en/of Willem II aanstaande woensdag is toch een vereiste om met een goed gevoel aan het kerstdiner te kunnen.

Dat wordt geen eitje, maar langzaam is er weer wat perspectief. Ali Akman is hersteld van zijn ziekte en Ivan Marquez keert terug van zijn schorsing. Daarnaast is het goede optreden van hun vervangers Calvin Verdonk en Rodrigo Guth hoopgevend en ook Mikkel Duelund lijkt na een lange blessureperiode weer zijn frivoliteit terug te vinden. 

Daardoor heeft Meijer weer wat mogelijkheden in zijn opstelling en zullen spelers scherper moeten trainen om te knokken voor hun plaats op het veld.

Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles wacht woensdagavond Willem II dus alweer. De aftrap in Tilburg is dan al om 18.45 uur en daarmee sluit NEC een bijzonder 2021 af.
Een jaar waarin de club het verdient om dat op positieve wijze af te sluiten. Blijf vechten, hou ‘t doel in ‘t oog, al zit het soms niet glad!