Coördinatoren Michelle de Wit en Stefan Hoevenaars.
Coördinatoren Michelle de Wit en Stefan Hoevenaars. Foto:

Project ‘Doe-het-zelf’ laat culturele droom werkelijkheid worden

vr 31 dec 2021, 13:00 Algemeen

NIJMEGEN -  Heb jij een culturele droom maar mis je de kennis of de middelen om die droom uit te laten komen? Maak dan kennis met de nieuwe programmatak van de Lindenberg: Doe-het-zelf. 

Coördinatoren Michelle de Wit en Stefan Hoevenaars vertellen: “Doe-het-zelf moet een plek worden waar mensen met diverse interesses elkaar kruisen, ontmoeten en inspireren.” 

Michelle: “Ik geloof heel erg in de kracht van het delen van cultuur. Kunst en cultuur kan in ieders leven een rol spelen, terwijl het toch nog vaak wordt gezien als een eliteproduct. Het is onze missie om dat te doorbreken en cultuur voor iedereen te creëren.” 

Ambitie

Doe-het-zelf heeft als doel nieuw programma in de zalen van de Lindenberg neer te zetten, dat bedacht en gemaakt wordt door inwoners van Nijmegen en de regio. Stefan: “Misschien heb je zelf wel de ambitie om op het podium te staan voor een specifieke doelgroep maar ontbreekt het je aan de juiste handvatten. Wellicht wil je zelf graag een bijzondere voorstelling programmeren. Of een nieuwe culturele activiteit die is gericht op inspirerende ontmoetingen. Of iets heel anders!” 

Michelle vult aan: “We kijken graag naar de vraag die jij bij ons neerlegt, zodat we samen met jou kunnen bekijken hoe we dit binnen Doe-het-zelf kunnen vormgeven. Vervolgens koppelen wij je aan professionals binnen de Lindenberg die je ondersteuning kunnen bieden op allerlei vlakken om jouw culturele droom werkelijkheid te laten worden.”

Ondanks de uitdagingen om binnen de beperkende COVID-maatregelen iets te organiseren, is het de afgelopen maanden toch gelukt om het nodige van de grond te krijgen. Michelle: “We hebben de afgelopen maanden veel leuke aanmeldingen voor het Doe-het-zelf programma binnengekregen. We hebben met enthousiaste makers, initiatiefnemers en organisaties verkennende gesprekken gevoerd waaruit verschillende initiatieven zijn ontstaan.”

Geïnteresseerden kunnen het aanmeldformulier op www.delindenberg.com/doe-het-zelf invullen om in contact te komen met Doe-het-zelf programmeurs Michelle en Stefan. Eerst meer weten? Stuur dan een mailtje naar doe_het_zelf@delindenberg.com.