Floris, Pepijn en Lauren hebben wel zin in een stukje taart.
Floris, Pepijn en Lauren hebben wel zin in een stukje taart. Foto:

Prijswinnaars Kribjesroute krijgen slagroomtaart

Algemeen

NIJMEGEN - De prijswinnaars van de Kribjesroute Hees kregen zaterdag 15 januari een heerlijke taart van Bakkerij de Bie. “Mijn kinderen stonden te springen toen ze hoorden dat ze de prijswinnaars waren”, aldus Carlijn uit de Pomonastraat. Haar drie kinderen werden samen met Kris (4 jaar) uit maar liefst 140 goede inzendingen als winnaars bestempeld en ontvingen een heerlijke slagroomtaart. 

De vijfde editie van de Kribjesroute Hees was ook dit jaar weer een groot succes. Het was een van de weinige evenementen die tijdens de kerstvakantie wel door kon gaan. Honderden bewoners en omwonenden liepen tijdens de vakantiedagen langs maar liefst honderdvijftien ludieke, nostalgische en bijzondere kerststallen die in voortuinen en achter ramen te bewonderen waren. 

Bij alle kerststallen waren letters te vinden die samen een spreuk vormden. Dit jaar waren er maar liefst 104 letters te verzamelen. “We lopen al ieder jaar de Kribjesroute en dit jaar was het extra leuk omdat de oudste letters aan het leren is”, aldus Annemiek, moeder van Kris. “Ook dit jaar was het weer super leuk, we hebben telkens een stukje gelopen. En we hebben dit jaar voor het eerst meegedaan met de prijsvraag.” En dat was meteen raak: Annemiek mocht samen met haar man Rick en dochters Kris en Eef genieten van de taart.

Ook Floris (8), Pepijn (5) en Lauren (3) mochten een taart in ontvangst nemen. “Ik vond het leuk”, vertelt Pepijn. “We hebben wel wat letters gekregen.” Moeder Carlijn vult aan: “We hebben samen met de buurmeisjes de route gelopen en verdeeld. Ze komen zo meteen ook mee genieten van een stukje taart.”

Bakkerij de Bie was dit jaar voor het eerst sponsor van de kribjesroute: “Normaal gesproken doe ik nooit mee aan reclame, maar dit vind ik leuk om te doen. Ik woon zelf ook in de wijk en het is leuk om te zien dat zoveel mensen de kribjes in onze wijk komen bezoeken. Vanwege het lustrum was er dit jaar ook een event (op afstand) georganiseerd voor alle bewoners, compleet met oliebollen en Glühwein.”

De Kribjesroute is inmiddels een begrip in de wijk Hees en ieder jaar kijken bewoners er weer naar uit. “Het is zo leuk om te zien hoeveel aandacht mensen aan hun kribjes besteden: ieder jaar zitten er weer zulke bijzondere exemplaren bij”, aldus Initiatiefneemster Irene van Dongen. “Het is zo leuk om alle kinderen en volwassenen door de wijk te zien wandelen en fietsen. En het verbroedert. In deze tijd zorgt het voor verbinding in de wijk. Mensen maken een praatje met de bewoners die een kribje in de tuin of voor het raam hebben staan.”

Meer weten over de kribjesroute? Kijk dan op www.kribjesroute.nl

Kris is blij met de mooie taart.
Afbeelding
Afbeelding