Luis Sinisterra van Feyenoord probeert Jonathan Okita van NEC bij te houden tijdens de wedstrijd Feyenoord-NEC in De Kuip 25 september 2021.
Luis Sinisterra van Feyenoord probeert Jonathan Okita van NEC bij te houden tijdens de wedstrijd Feyenoord-NEC in De Kuip 25 september 2021. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

Fraai affiche voor NEC tegen dolend Feyenoord

Algemeen

NEC is al vier wedstrijden ongeslagen en incasseerde bovendien slechts één tegentreffer in de afgelopen 360 speelminuten. Het zijn cijfers die trainer Rogier Meijer ongetwijfeld goed doen. Meijer’s collega trainer Arne Slot zal aanzienlijk minder tevreden zijn over zijn prestaties afgelopen periode.

In de laatste vijf wedstrijden wist zijn Feyenoord namelijk slechts één keer te winnen. Een gelijkspel bij FC Groningen en nederlagen tegen FC Twente (beker), Ajax en afgelopen week Vitesse zorgen voor een kink in de kabel in Rotterdam. Feyenoord dacht zich te kunnen mengen in de titelstrijd maar moet nu toch even pas op de plaats maken.

Revanche

Bij NEC heersen bovendien wat revanchegevoelens. In september gingen de Nijmegenaren in de absolute slotfase met 5-3 onderuit, mede door een arbitrale blunder van scheidsrechter Joey Kooij. Diezelfde Kooij floot afgelopen zaterdag nog prima, toen NEC met 0-0 gelijkspeelde tegen Heracles. Midweeks werd er in de beker nog gevoetbald tegen FC Groningen.

Fans waren niet zo te spreken over het optreden van de rood-groen-zwarten in De Goffert zaterdag. Dat begreep Meijer wel, maar hij wilde het ook niet te groot maken. “Als je ziet dat we in Spanje geen wedstrijd hebben kunnen spelen en de hele week ook maar met een kleine selectie hebben getraind, denk ik dat we in een wedstrijd met deze intensiteit wel tevreden mogen zijn met een punt.”

Blessures

“Het is na de winterstop altijd moeilijk om aan te geven waar je staat. We hebben aan de bal niet het niveau gehaald wat we graag willen hebben”, zei de oefenmeester na afloop van het duel tegen supporterswebsite www.forzanec.nl. Meijer moet het tegen Feyenoord nog altijd stellen zonder Jonathan Okita en Édgar Barreto, die allebei nog altijd revaliderende zijn van respectievelijk een voet- en een kuitblessure.

NEC-Feyenoord trapt zondagmiddag al af om 12.15 uur. Er zijn met de huidige coronamaatregelen nog altijd geen fans toegestaan in de voetbalstadions. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hebben wel uitgesproken dat dit het laatste weekend is: daarna gooien de clubs hun poorten – of het nou mag of niet – gewoon open als het aan alle directeuren ligt.