Afbeelding

Explosieven halen deel Centrale Gelderland neer

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Als onderdeel van de sloop van Centrale Gelderland wordt zaterdag 5 maart 08.00 uur een volgende stap gezet. Ditmaal worden het elektrostatische filter en de schoorsteen met inzet van springstoffen gecontroleerd neerhalen. 

Op 9 september 2021 is het eerste gebouwdeel, de rookgasontzwavelingsinstallatie, ook met behulp van springstoffen neergehaald. Dat is toen volledig volgens plan verlopen. Ook nu zijn de werkzaamheden weer zorgvuldig voorbereid. 

“Het circa 155 meter hoge gebouwdeel bevindt zich aan de westkant van het terrein. Het afgaan van de springstoffen en het in elkaar zakken van de installatie en de schoorsteen kan worden gehoord door de bewoners in Weurt en Nijmegen-West, alsook door de bedrijven in het noordoostelijke deel van het industrieterrein TPN-West. Het geluid is kortstondig van aard. Ook zal er stof vrijkomen, maar door het inzetten van preventieve maatregelen wordt het neerdalen van stof grotendeels beperkt tot het terrein van de centrale. Het stof is niet gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt gewoon naar buiten en er is geen reden om ramen en deuren te sluiten”, aldus ENGIE

“Op en rondom het terrein van Centrale Gelderland gelden in de vroege ochtend strenge veiligheidsmaatregelen. De Weurtseweg wordt, inclusief langslopend fietspad, deels afgesloten. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig op onder andere de Westkanaaldijk ter hoogte van Weurt-Noord en de Industrieweg/Weurtseweg ter hoogte van De Klok Logistiek/De Variabele.”

“We vragen u om NIET naar ons terrein toe te komen. Omwille van de openbare orde en veiligheid zal de politie aanwezig zijn. U kunt het neerhalen van de schoorsteen volgen via een livestream. De link hiervoor plaatsen we op de website www.centralegelderland.nl. Bovendien maakt het sloopbedrijf professionele video-opnames. Deze beelden delen we later als link via onze website en de nieuwsbrief.” 

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Meld u zich dan aan via www.centralegelderland.nl voor onze nieuwsbrief. Direct contact met de centrale is mogelijk via tel. 088 769 3400 of via centralegelderland@engie.com