Joost Oomen draagt voor uit ‘Visjes’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Schrijver Joost Oomen is zaterdag 19 maart van 16.00 tot 17.00 uur te gast bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers in Nijmegen en zal voordragen uit zijn net verschenen bundel ‘Visjes’ en signeren. Vrij entree. Wel graag aanmelden. Dat kan telefonisch via tel. 024-3020130 of via info@dekkervdvegt.nl.

‘Visjes’ is een waargebeurd reisverslag tegen de achtergrond van de coronacrisis. Het is een lofzang op Italiaanse eilanden en het logboek van een artistiek avontuur.

Ten noorden van Sicilië ligt het eiland Salina dat bestaat uit twee dode vulkaantoppen, vijf dorpjes en een vuurtorentje. Het ligt in een kristalheldere zee, met aan de linkerkant de rokende Stromboli en aan de rechterkant de besneeuwde toppen van de Etna. Maar het eiland is in mineur. Al maanden blijven de toeristen weg. Midden in deze crisis, in mei 2021, wordt Joost Oomen uitgenodigd voor een kunstenaarsresidentie op Salina. Hij besluit de eilanders te helpen. Om de toeristen terug naar het eiland te lokken, wil hij bewijzen dat de vissen rond Salina gevoel voor poëzie hebben. Hoe? Door ze met een gedicht te vangen.