Lezing ‘Plinius. De Vesuvius in vlammen. Brieven aan Tacitus’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Ter gelegenheid van de Week van de Klassieken (10 t/m 20 maart) geeft Vincent Hunink bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen woensdag 16 maart een lezing over zijn vertaling van ‘Plinius. De Vesuvius in vlammen. Brieven aan Tacitus.’ Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Graag aanmelden via  tel. 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

In het jaar 79 na Christus barstte de Vesuvius bij Napels uit. Een ramp waardoor de stadjes Pompeii en Herculaneum voor eeuwen onder de lava werden bedolven. De Romeinse senator en redenaar Gaius Plinius Secundus, beter bekend als Plinius de Jongere (ca. 62- ca. 113) was ooggetuige. Hij schreef er twee prachtige, gedetailleerde brieven over, op speciaal verzoek van de grote Romeinse geschiedschrijver Tacitus. De brieven in ‘Plinius. De Vesuvius in vlammen’ zijn voor het eerst in een literaire Nederlandse vertaling apart gebundeld.

Deze avond wordt georganiseerd door het NKV (Nederlands Klassiek Verbond) en studievereniging Sodalicium Classicum Noviomagense.