Cambuur-NEC: 1-2.
Cambuur-NEC: 1-2. Foto: Orange Pictures

NEC houdt nog zicht op play-offs, maar wacht loodzware weken

Algemeen

NIJMEGEN - De 28e speelronde van de Eredivisie verliep voor NEC prima. Alleen de last-minute zege van Go Ahead Eagles op bezoek bij PEC Zwolle was jammer. 

Maar doordat de Nijmeegse ploeg zelf SC Cambuur opzij zette (1-2) en FC Groningen haar meerdere zag erkennen in landskampioen Ajax naderde NEC de felbegeerde achtste plaats tot op één punt.

De Nijmegenaren hebben van de vier grootste kanshebbers wel het moeilijkste vooruitzicht. De ploeg treft namelijk nog viér clubs uit de top zeven: FC Twente (T), Ajax (T), FC Utrecht (U) en PSV (U). 

Ook komt er nog een rechtstreeks gevecht met een van de kanshebbers van plek 8: Go Ahead Eagles. In de laatste speelronde komt Fortuna Sittard, dat dan hoogstwaarschijnlijk nog moet knokken voor haar plekje in de Eredivisie, op bezoek.

Maar dus te beginnen zaterdag 9 april, als nummer vijf FC Twente naar de Goffert komt. De Tukkers draaien een geweldig seizoen en zijn nog volop in de strijd voor de vierde plek. Die geeft rechtstreeks toegang tot een Europese voorronde, de vijfde plek is net zoveel waard als de achtste: play-offs.

Twente moet het in Nijmegen doen zonder haar spits Ricky van Wolfswinkel: hij is geschorst. NEC werkt daarentegen met een volle fitte selectie naar het treffen toe. Bart van Rooij en Dirk Proper zijn weer fit en Rens van Eijden maakt mogelijk zijn opwachting in de wedstrijdselectie. Scheidsrechter Dennis Higler fluit zaterdag 9 april om 21.00 uur voor de aftrap.