NEC-er Cas Odenthal in duel met Mitchel Paulissen van SC Cambuur. (Foto: Henk Jan Dijks/Orange Pictures)
NEC-er Cas Odenthal in duel met Mitchel Paulissen van SC Cambuur. (Foto: Henk Jan Dijks/Orange Pictures) Foto: Henk Jan Dijks

NEC zegt contracten sterkhouders formeel op

Algemeen

NIJMEGEN - Zoals voorgeschreven door de FIFA heeft NEC vóór 1 april de spelers met een aflopend contract een formele ontslagbrief toegestuurd. Edgar Barreto, Javier Vet en Rens van Eijden ontvingen zo’n brief, net als Cas Odenthal. Odenthal wilde zondagavond na de 1-2 zege op SC Cambuur alleen over de wedstrijd praten.

Dat is natuurlijk zijn goed recht, maar vragen over zijn contractsituatie zijn niet meer dan logisch. Hij tekende vorige week namelijk bij het Duitse Sports360. Dat is een managementbureau uit Duitsland, dat eigenlijk alleen maar Duitsers onder zijn hoede heeft. Opvallend dus. “Maar daar mag ik niks over zeggen.” Op de vraag van wie hij daar niets over mag zeggen, zwijgt hij.

Odenthal houdt de Nijmeegse club en achterban daarmee aan het lijntje. Er gaan geluiden dat NEC de houding van de centrumverdediger zat is en haar aanbieding heeft ingetrokken. 

Barreto

NEC zelf houdt daarentegen ook iemand aan het lijntje: aanvoerder Barreto. De middenvelder heeft een heldenstatus bij de Nijmeegse achterban. De supporters lieten zondag in Leeuwarden middels gezang en een spandoek ook blijken graag te zien dat het contract van de Paraguayaan zo snel mogelijk wordt verlengd.