Presentatie van ‘Reis naar de bron’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Han Bekkers (Beek-Ubbergen) presenteert donderdag 28 april zijn eerste roman, Reis naar de bron. Die presentatie is bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen van 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis, graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of tel. 024-3020130. 

Reis naar de bron is het, op zichzelf staande, eerste deel van de Reistrilogie. Het boek verscheen al in 2020, maar vanwege corona kon niet eerder een presentatie plaatsvinden. Bekkers vertelt over de totstandkoming van het boek, over het verhaal en zal ook voorlezen. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en hij zal signeren.

Reis naar de bron is een meeslepend verhaal over liefde, pijn en bezieling dat spirituele wijsheidstradities verbindt met moderne psychologische inzichten. David is op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden, maar hij is op een dood punt beland. Machtige vijanden bedreigen hem en hij moet vrezen voor zijn leven. Trauma’s uit zijn jeugd en vergeten droombeelden dringen zich op en dwingen hem onder ogen te zien dat zijn leven een puinhoop is. In de liefde stapelen de mislukkingen zich op. 

Met de moed der wanhoop legt hij zijn lot in handen van een leermeester, maar diens wijze lessen vormen slechts een begin van wat hij te leren heeft. In de extase die hij hongerig blijft zoeken vangt hij een glimp op van het paradijs, maar zelfs de zuiverste liefde kan geen standhouden wanneer ze is geboren uit verraad. David is vastbesloten alle hindernissen te overwinnen, al heeft hij dan nog geen idee van de lange, barre tocht die hem te wachten staat en de vele obstakels die hij zal tegenkomen. Het wordt zowel een reis naar binnen als naar buiten, via tot de verbeelding sprekende plaatsen in de wereld die hem steeds een stukje verder brengen op de innerlijke weg naar zijn spirituele bron. Als hij zijn werkelijke doel eenmaal bereikt heeft, ziet dat er heel anders uit dan hij ooit had durven dromen.