Deelnemers aan de Vierdaagse tijdens dag 3: van Groesbeek naar Berg en Dal. (Foto: Jurjen Drenth)
Deelnemers aan de Vierdaagse tijdens dag 3: van Groesbeek naar Berg en Dal. (Foto: Jurjen Drenth) Foto:

Slaapplekken gezocht voor Vierdaagse wandelaars

Algemeen

NIJMEGEN - Het aftellen tot de 104e editie van de Nijmeegse Vierdaagse is begonnen. Van 19 t/m 22 juli lopen meer dan 45.000 deelnemers de grootste wandelprestatietocht ter wereld. Een groot deel van de wandelaars is inmiddels voorzien van een slaapplek, maar nog niet iedereen. Vierdaagsebed.nl zoekt gastvrije Nijmegenaren die een bed te huur hebben voor Vierdaagse wandelaars.

Ook dit jaar doet Vierdaagsebed.nl een beroep op de gastvrijheid van Nijmegenaren. Er zijn nog bedden nodig om de Vierdaagse wandelaars te voorzien van hun welverdiende nachtrust. En dan gaat het om goede, comfortabele bedden, het liefst op basis van volpension. De prestaties van de wandelaars verdienen natuurlijk een goede nachtrust en goede maaltijden. Het gastgezin ontvangt een vergoeding voor de gastvrijheid.

Bijzondere vriendschappen

Mirte Backus (32) maakt voor de tweede keer ruimte in haar huis om wandelaars te ontvangen: “Gastgezin zijn is een dankbare en persoonlijke manier om de Nijmeegse Vierdaagse te beleven. En eindelijk kan het weer: na twee jaar geen Vierdaagse te hebben meegemaakt hoop ik dat het er weer uit gaat zien zoals in 2019. Voor de lopers kan de tocht intensief en confronterend zijn, wat thuis voor bijzondere gesprekken zorgt. Ik ken een gastgezin dat al 20 jaar wandelaars ontvangt en nog steeds met enkele contact heeft. Wandelaars een fijn thuis bieden om de volgende dag weer vol goede moed kilometers te gaan maken is mooi om te doen! Toegegeven, de vergoeding is ook een mooie bijverdienste!”

Vergoeding 

De vergoeding voor het gastgezin bedraagt 36,75 euro per persoon per nacht, op basis van overnachting met ontbijt. Voor volledig pension (met lunch en warme avondmaaltijd) bedraagt de vergoeding 50,75 euro per persoon per nacht.

Aanmelden 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via vierdaagsebed.nl en voor vragen contact opnemen met VVV Rijk van Nijmegen: info@vierdaagsebed.nl of tel. 088-3660200 (di t/m za tussen 10.00 -17.00 uur).