Son Mieux. (Foto: Filine van den Hul)
Son Mieux. (Foto: Filine van den Hul)

Opening en sluiting EuroGames aan de Waalkade in Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - In Nijmegen vinden van 27 tot en met 30 juli de EuroGames plaats, het grootste sportevenement voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Europa. De openingsceremonie is 27 juli op de Waalkade. 

“Het belooft een spectaculaire avond te worden. Naast de officiële openingshandelingen met korte speeches en een vlaggenparade is er een grote diversiteit aan artiesten die optreden”, aldus de organisatie. 

Zo is er een optreden van de recente Edison-winnaars Son Mieux. Deze zevenkoppige band rond singer/songwriter Camiel Meiresonne brengt dansbare popliedjes. Verder biedt deze avond een afwisselende show met kortere optredens van onder meer operazangeres Deirdre Angenent, theater-diva Ellen ten Damme, popzanger Merijn van Haren, dansers en spoken word. DJ St. Paul sluit de avond feestelijk af. 

De sluitingsceremonie op zaterdagavond 30 juli vindt ook plaats op de Waalkade. Die avond speelt Julia Zahra (winnares van The Voice en De Beste Zangers) met haar band. Met haar kenmerkende warme stemgeluid en akoestische gitaar brengt zij gevoelige ballads, swingende pop en ritmische R’n’B. Daarnaast is het heerlijk dansen op de trippy elektro hiphop van Fata Boom en meezingen met een keur aan zangers en zangeressen die het beste uit de popgeschiedenis brengen. 

Van 27 tot en met 30 juli vinden in Nijmegen de EuroGames plaats. De naar schatting 2.500 sporters komen uit in 19 sporten. Naast het sporten is er een uitgebreid programma met entertainment, afterparties, excursies en andere sociale activiteiten. Het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen wordt omgetoverd tot de Village. Een plek waar sporters samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten. In de Village komt een podium met uiteenlopende artiesten, foodtrucks bij het terras van LUX en informatiestands. De optredens zijn voor iedereen gratis toegankelijk. 

Houd de website www.eurogames2022.eu in de gaten voor het definitieve programma. Mensen die mee willen sporten, kunnen zich nog via die website aanmelden.

 Julia Zahra.