Peter Altena en Peter de Beukelaer.
Peter Altena en Peter de Beukelaer.

Presentatie ‘Wie ligt hier? 125 jaar begraafplaats Rustoord Nijmegen’

Algemeen

NIJMEGEN - Dit jaar bestaat begraafplaats Rustoord aan de Postweg in Nijmegen 125 jaar, een van de mooiste hoekjes van de stad Nijmegen. Een geschikte aanleiding om terug te kijken (en vooruit te zien). Het boek ‘Wie ligt hier? 125 jaar begraafplaats Rustoord Nijmegen / 1897-2022’, geschreven door Peter Altena en Peter de Beukelaer, doet dat en wijst de bezoeker op Rustoord de weg. 

Rustoord is een plaats om te gedenken, om te wandelen en te mijmeren én om bij bijzondere Nijmeegse levens stil te staan. Dit rijke boek wordt op vrijdag 27 mei gepresenteerd bij Dekker v.d. Vegt in de  Marikenstraat 29 in Nijmegen. Schrijver en dichter Jaap Robben zal het toepasselijke gedicht Schemerleven voordragen. Aanvang 16.00 uur (eindtijd 17.30 uur).  De toegang is gratis, graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of tel. 024-3020130. 

‘Wie ligt hier?’ voert de lezer en de wandelaar langs 65 graven. Al die graven vertellen verhalen van voorbije levens, met foto’s en wrede, ontroerende, menselijke verhalen. 

Zo komen voorbij: een jonge vrouw die haar geestelijk evenwicht hervond door de bestudering van paddenstoelen, een minister van oorlog die zijn departement aan het Kelfkensbos gevestigd had, een jong meisje dat tegen het einde van de oorlog door granaatscherven gedood werd, dé man van de keetjes, het verdriet van een grinthandelaar, de vergeefse vlucht voor bommen van de vijand, een jonge Surinamer die muziek maakte en jong stierf. Al die verhalen vormen een uniek historisch mozaïek en een ándere geschiedenis van Nijmegen.

Afbeelding