Een gids geeft uitleg.
Een gids geeft uitleg. Foto: Museum Het Valkhof

Museum Memoires in Museum Het Valkhof

Algemeen

NIJMEGEN - In de zomermaanden organiseert Museum Het Valkhof iedere laatste vrijdag van de maand Museum Memoires: een begeleid bezoek aan het museum voor mensen met dementie en hun dierbaren. 

Tijdens de Museum Memoires-rondleidingen bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan. Ook gaan ze actief aan de slag en wordt er gezongen. Kennis over de getoonde objecten is geen vereiste: het genieten van kunst en de persoonlijke beleving staan centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. Iedere keer worden andere objecten besproken.

Het programma bestaat uit een rondleiding en een consumptie in het museumcafé. Museum Memoires vindt plaats op vrijdagmiddag 24 juni, 29 juli en 26 augustus van 14.30 tot 16.00 uur.

De kosten voor Museum Memoires bedragen 15 euro voor 2 personen (mantelzorger en patiënt). Dit bedrag is inclusief 2 maal museumentree, een rondleiding en consumptie voor 2 personen. Inschrijven (max. 16 personen): tickets.museumhetvalkhof.nl/museummemoires