De leerlingen zijn er klaar voor!
De leerlingen zijn er klaar voor! Foto: Dennis Vloedmans

Leerlingen met LEF op podium Lindenberg

Algemeen

NIJMEGEN - Leerlingen van acht Nijmeegse basisscholen zetten een nieuwe editie van LEF neer op het podium van de Lindenberg. 

LEF is een jaarlijks terugkerende muziektheatervoorstelling waarbij leerlingen onder professionele begeleiding van kunstvakdocenten van de Lindenberg klaargestoomd worden voor een optreden. Kaarten voor de openbare voorstellingen op 24 juni (17.00 en 19.30 uur) zijn online of bij de balie van de Lindenberg te koop voor 3,00 euro. Donderdag 23 juni is een besloten voorstelling. 

Dit jaar wordt voor het eerst het verhaal ‘Reis naar de regenboog’ gespeeld, geschreven door Pieter van de Waterbeemd en Jos Verest. In dit verhaal gaat een groepje kinderen op zoek naar de pot met goud aan het einde van de regenboog. 

Nijmeegse locaties

Tijdens deze zoektocht komen ze langs allerlei bekende Nijmeegse locaties, zoals het Goffertstadion, de Waalbrug en de FiftyTwoDegrees (tegenwoordig 52Nijmegen). Onderweg maken ze allerlei avonturen mee, op het podium ondersteund met dans- en zangoptredens van groepen schoolkinderen. 

De kern van de cast van LEF wordt gevormd door de leerlingen van de theaterklas. Vijf van deze leerlingen spelen de hoofdrollen in het stuk. Daarnaast zijn er leerlingen actief in de productieklas. Zij lopen gedurende het hele proces van de totstandkoming van LEF mee met de verschillende afdelingen van de Lindenberg die betrokken zijn bij dit project. 

De dans- en zangoptredens worden verzorgd door schoolklassen van basisschool De Bloemberg en Het Kleurrijk. Om zich hierop voor te bereiden, krijgen zij op school les van dans- en zangdocenten van de Lindenberg.

“Aan LEF doen leerlingen van scholen uit alle delen van Nijmegen mee. Op die manier zorgt dit project voor verbinding tussen leerlingen die elkaar anders niet snel tegen zouden komen. Leerlingen krijgen hun eerste voorproefje van hoe waardevol meedoen aan kunst en cultuur kan zijn. Ze leren wat het is om op een echt podium te staan in een volwaardige voorstelling, en hoeveel ze voor elkaar kunnen krijgen met een gedegen voorbereiding”, aldus de Lindenberg.

delindenberg.com/op-school/lef

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding