Het Joris Ivensplein.
Het Joris Ivensplein. Foto: David van Haren

Ien, de podcast #67 – Burgemeester en raad fel in debat over Joris Ivensplein

Algemeen

NIJMEGEN - De problemen op het Joris Ivensplein moeten de gemeente Nijmegen aanzetten tot brede actie. De actualiteit is soms minstens zo belangrijk als een lange termijnvisie. Alleen camera’s zijn niet voldoende, er moet een bredere aanpak komen. Aanleiding is het debat dat onlangs in het stadhuis over dit onderwerp werd gevoerd. Over dat debat spraken Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 67 van Ien, de podcast.

Burgemeester Bruls, in het college verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, hekelde raadsleden die in zijn ogen een gebrek aan visie toonden. Dat leidde tot een forse aanvaring tussen Bruls en VVD-raadslid Niek Kraut. “Ik zit hier om u te controleren”, aldus Kraut nadat hij door Bruls van populisme was beschuldigd.

Nieuwkomers

Niet alleen de nieuwkomer van VVD-zijde Kraut viel op. Ook Jonathan Koelewijn (CDA) en Noah Vetter (SP) lieten woensdagavond van zich horen. Koelewijn benadrukte nogmaals dat wat zijn partij betreft het lachgas, dat op het Joris Ivensplein voor veel problemen zorgt, direct mag worden verboden.

Gevaarlijk verkeer

Bewoners van de Weurtseweg maken zich zorgen over de gevaarlijke verkeerssituatie aan hun straat. Een van de aanwonenden vertelde aan raadsleden dat het zware ongeval eerder die week hen maar weer eens had wakker geschud. Wethouder Daemen, verantwoordelijk voor mobiliteit, gaf aan dat de Weurtseweg in 2023 zal worden aangepakt, maar of dat de huidige zorgen van buurtbewoners wegneemt, is maar de vraag.

Begraafplaats Daalseweg

In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over het boek dat Wim Desserjer schreef over de begraafplaats aan de Daalseweg in Nijmegen.

Ien, de podcast is te beluisteren via alle bekende podcast-apps en via www.iendepodcast.nl.