De Oversteek bij Nijmegen.
De Oversteek bij Nijmegen.

Weg- en spoorwerkzaamheden in regio Arnhem-Nijmegen op een rij gezet

Algemeen

NIJMEGEN - Veel wegen en een spoortraject in de regio Arnhem-Nijmegen zijn momenteel afgesloten vanwege werkzaamheden. Inwoners en organisaties die willen weten waar er gewerkt wordt en welke omleidingsroutes en reisalternatieven er zijn, kunnen terecht op de nieuwe website wegwerk.slimschoononderweg.nl van Slim & Schoon Onderweg. 

De werkzaamheden zijn nodig om de regio Arnhem-Nijmegen goed bereikbaar te houden. Voor weggebruikers was er tot nu toe niet één website waarop informatie over álle werkzaamheden van alle wegbeheerders te vinden was. 

Sommige werkzaamheden worden uitgevoerd door Rijkswaterstaat, andere door gemeenten, provincie of ProRail. Informatie was daardoor versnipperd en dus niet gemakkelijk vindbaar voor inwoners en organisaties. De website wegwerk.slimschoononderweg.nl bundelt de informatie en visualiseert deze. De komende jaren wordt de website uitgebreid en aangevuld met actuele werkzaamheden. 

Alternatieve reisopties 

Slim & Schoon Onderweg is een samenwerkingsprogramma van diverse partijen in de regio Arnhem-Nijmegen. De nieuwe website van dit programma zet alle informatie rondom werkzaamheden overzichtelijk op een rij: waar en wanneer er wordt gewerkt en wat de omleidingsroutes zijn. 

Ook biedt de website waar mogelijk alternatieve reisopties aan weggebruikers en werkgevers om hinder van werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Denk daarbij aan tips voor thuiswerken en informatie over bus en trein.

Samenwerking  

In het programma Slim & Schoon Onderweg werken de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het bedrijfsleven (VNO-NCW Midden, werkgevers) en vervoerders nauw samen. 

Leefbare regio

“Slim & Schoon Onderweg werkt aan een beter bereikbare en leefbare regio. We bieden oplossingen voor een schonere en gezondere reis. We helpen inwoners en organisaties bewust te kiezen voor ze onderweg gaan.”

Voor meer informatie kijk op 
www.slimschoononderweg.nl.

!