Afbeelding
Foto: Alex de Meijer

Nieuwe subsidieronde omgevingsfonds Windpark Nijmegen-Betuwe

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Omdat de impact van moderne windmolens op de omgeving groot is, heeft het coöperatieve windpark in Nijmegen-noord een omgevingsfonds. Om de twee jaar wordt het opengesteld voor subsidie-aanvragen door organisaties en bewoners in Nijmegen-noord, Oosterhout, Reeth en Ressen. 

Sinds de start van het windpark is onder meer geld uitgekeerd voor informatieborden in Ressen en Reeth, de programmering van theater de Klif, de Kidsweek van Move, Scouting Lent, verduurzaming van de Warmoes en groenprojecten in Oosterhout, Zuiderveld en Grote Boel.

De subsidieregeling is nu weer opengesteld tot 1 november. Op windparknijmegenbetuwe.nl/omgevingsfonds is te vinden aan welke voorwaarden een subsidie-aanvraag moet voldoen. Uiterlijk in januari 2023 krijgen alle aanvragers bericht over al dan niet toekenning. 

Donderdagavond 29 september om 20.00 uur is er een informatie-avond in bezoekerscentrum ‘de Mussenhut’ aan de Griftdijk 244 in Nijmegen. Wie deze avond online wil volgen, graag aanmelden via omgevingsfonds@windparknijmegenbetuwe.nl.