Pablo Slenders naast het schilderij.
Pablo Slenders naast het schilderij.

Nijmegen-gevoel gevangen in kunstwerk

Algemeen

NIJMEGEN - Een lange tijd werkten ze er aan, maar eindelijk is het af. Kunstenaars Mathijs Vissers en Pablo Slenders van collectief ArtTribe maakten een ode aan Nijmegen. “Het was een enorm spannend moment om het kunstwerk onlangs te onthullen maar mensen reageren enorm positief en liefdevol”, vertelt Pablo.

“Het kunstwerk is voor de doorgewinterde Nijmegenaar een feest van herkenning. Van Mariken tot oude kunstwerken uit het Rijksmuseum, alles heeft voor de oplettende kijker een plekje gekregen. Er zitten meer dan twintig typisch Nijmeegse iconen in. Dat maakt het ook zo fijn om naar te kijken, het is een soort zoekplaatje.”

“Het maakproces begon met heel veel inspiratie. We vroegen mensen op de Kaaij wat voor hen nou typisch Nijmegen was, dan krijg je hele leuke antwoorden, maar vooral ook mooie verhalen. De sfeer die mensen beschrijven, dat warme, bruisende en levendige dat hebben we ook echt in het beeld proberen te vangen. Zeg maar alles wat ze in Arnhem missen”, lacht Slenders.

“Het werk was te bekijken op de Kaaij en we hopen nu snel een locatie in het centrum te vinden waar mensen het rustig kunnen bekijken. Ondertussen kunnen mensen ons verhaal via de website bekijken.” 

Ga naar www.arttri.be/nijmegen

!