Intocht Sint Nicolaas in Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Sinterklaas en ruim 100 pieten zijn onderweg naar Nijmegen! Ze hopen na twee jaar weer op een overvolle Waalkade, Sint heeft van wegen de coronamaatregelen al lang geen feestje meer kunnen maken als hij voet aan wal zet. 

De stoomboot meert op zaterdag 12 november om 12.00 uur aan, burgemeester Bruls staat dan al op Sinterklaas te wachten om hem meteen de hand te schudden en welkom te heten in de oudste stad van Nederland

Na een leuk programma op de Waalkade, wat al begint om 11.30 uur samen met Praatjespiet, bestijgt Sinterklaas zijn trouwe schimmel Ozosnel voor een rondrit door de binnenstad van Nijmegen. Rond 13.00 uur zal Sint via de Waalkade naar de Voerweg, Burchtstraat, Marikenstraat, Koningsplein, Ziekerstraat, van Welderenstraat, Molenstraat, Broerstraat, Burchtstraat naar de Grote Markt gaan waar hij circa 13.45 uur zal arriveren.

Op de Grote Markt zal een kort programma plaatsvinden met een spectaculair optreden van heel ervaren klimpieten en rond 14.15 uur gaat Sint en de Pieten zich opmaken voor de eerste dakdienst van dit jaar.

Er zijn net als andere jaren weer Pietenboekjes te verkrijgen (gratis) ook weer te gebruiken zijn in het Huis van Sinterklaas.

Meer informatie is te vinden op www.intonijmegen.com en op de website www.sint-nijmegen.nl.