Afbeelding

VetLekkere kindermenu’s op de kaart

Algemeen

NIJMEGEN - Lekkere, gevarieerde én gezonde kindermenu’s waaraan Nijmeegse schoolkinderen en koks samen gewerkt hebben: dat is Zet VetLekker op de kaart! Doel van het project: nog meer gezonde en VetLekkere kindermenu’s op de kaart krijgen in Nijmeegse restaurants.

Een wrap die je zelf mag vullen met groenten en gezonde sausjes, een vegetarische hamburger of een box gevuld met een gezonde kipnugget en knapperige groente. Dit is een aantal gerechten die kinderen samen met koks hebben bedacht tijdens het project Zet VetLekker op de kaart!

Kindermenu’s in restaurants aantrekkelijker, gevarieerder én gezonder maken met de input van de kinderen zelf. Dat is waar het hier om draait. Afgelopen voorjaar ging een nieuwe editie van Zet VetLekker op de kaart van start met vier restaurants en vier activiteitenpleinen van Bindkracht 10.

Zo ging een groep kinderen van Activiteitenplein Het Kleurrijk tijdens een brainstormsessie met Thomas Heijl van Freddy’s op zoek naar een gezond kindermenu voor in zijn restaurant. Een paar weken later waren de kinderen te gast bij Freddy´s en mochten ze proeven van de Kleurrijke Box, gevuld met een gezonde kipnugget, aardappel en knapperige groenten. Dat was een groot succes. “De kok heeft goed naar ons geluisterd“, zei een van de kinderen. “Dit is precies wat we lekker vinden, maar dan gezond.”

De andere restaurants die dit jaar hebben meegedaan zijn De Industrie en Buuv. Beiden hebben gezonde voeding en smaak hoog in het vaandel staan. Kinderen van activiteitenplein Aquamarijn hebben kok Jeroen Boom van de Industrie veel tips gegeven, waarmee hij aan de slag is gegaan. Binnenkort staat daar een vegetarische hamburger op de kaart. Kinderen uit de wijk Grootstal hebben samen met Ellen Barten, eigenaar van Buuv, de tafel vol gezet met veel gezonde en kleurrijke gerechten, waaruit ze konden kiezen. De kinderen mochten ook een kijkje in de keuken nemen en hielpen enthousiast mee met koken en in de bediening. Op de nieuwe kaart kan iedereen een volkoren wrap bestellen, met keuze uit diverse zelf gekozen toppings.

Dit najaar start restaurant De Limus samen met kinderen van De Zonnewende aan het project. Eigenaar van De Limus, Manuel Janssen, is erg enthousiast en wil samen met de kinderen gaan koken. Hij daagt de kinderen graag uit om veel smaken te proeven, ook van groenten die je misschien niet goed kent. Janssen “Als je maar durft te proeven, dan lust je vaak meer dan je denkt“

Volgend jaar start weer een nieuwe editie van VetLekker.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding